Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE. Dosarul «Concivia». Stancu a primit un nou termen

Astăzi este termen de judecată în dosarul "Concivia", de o parte şi de alta a baricadei fiind preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila şi Agenţia Naţională de Integritate. Gheorghe Bunea Stancu se află, însă, în imposibilitatea de a se prezenta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât este arestat la domiciliu în dosarul de corupţie.

 

UPDATE ora 9.30 Stancu nu a fost prezent la proces. Judecătorii au dat un nou termen în dosar.

 

Reamintim că, pe data de 3 septembrie, judecătorii Tribunalului Galaţi au admis propunerea DNA şi au prelungit durata măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de Gheorghe Bunea Stancu. Până la începutul lunii octombrie, Stancu nu poate pleca de acasă. El a contestat măsura primei instanţe, cererea urmând să fie judecată de Curtea de Apel Galaţi, pe data de 11 septembrie, după cum ne-a informat, ieri, Biroul de Relaţii Publice al instanţei.
În dosarul "Concivia", inspectorii ANI, care au obţinut câştig de cauză la Curtea de Apel Bucureşti, au arătat că, în calitate de şef al CJ Brăila, Bunea Stancu a acordat cinci contracte în valoare totală de 2,7 milioane de lei, fără TVA, firmei "Concivia", pe care o controlează prin intermediul "Bursagrirom" SA. Cauza a fost înregistrată pe rolul Înaltei Curţi pe data de 30 ianuarie 2013, asta după ce, în septembrie 2012, la CA Bucureşti, Stancu a avut parte de o înfrângere. În acest dosar, judecătorii i-au respins acţiunea lui Bunea Stancu, ca nefondată, însă acesta a declarat recurs. În iunie, Stancu a formulat şi o cerere de recuzare, ceea ce a dus la o tergiversare a judecării cauzei, aceasta fiind respinsă.
În celălalt dosar în care Stancu se luptă cu ANI - "Sportul", termenul de judecată este stabilit pentru data de 4 noiembrie.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii