Mergi la conţinutul principal

Un ONG din România a lansat o platformă online şi o aplicaţie mobilă pentru susţinerea bolnavilor cu limfom

• Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame şi-a propus să crească nivelul de cunoştinţe despre această boală, pentru a recunoaşte semnele şi simptomele • astfel, boala este depistată la timp şi este administrat tratamentul adecvat • toate informaţiile despre limfom sunt disponibile atât pe platformă, cât şi în aplicaţia pentru telefoane mobile

 

Bolnavii cu limfoame vor fi mai informaţi, datorită unei platforme online şi unei aplicaţii pentru telefoanele mobile, lansate pe 13 septembrie, la Bucureşti. Reuşita aparţine unui ONG din România, şi anume Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame, iar data nu a fost aleasă întâmplător, ci în contextul marcării Zilei Internaţionale a Limfomului. Atât platforma, cât şi aplicaţia conţin informaţii structurate, corecte din punct de vedere medical şi oferă acces la sfaturi medicale de încredere. Încă un obiectiv al platformei şi al aplicaţiei este de a forma cea mai mare comunitate de pacienţi cu limfom din România.

“Platforma online conţine mai multe secţiuni, cum ar fi «Informaţii Utile», «Limfom Hodgkin», «Limfom Non-Hodgkin», «Forum» şi «Întreabă medicul». În cadrul secţiunii «Informaţii Utile» se regăsesc două baze de date cu medici şi spitale din fiecare judeţ, pentru ca bolnavii să poată găsi cel mai apropiat loc unde pot merge la un consult, dar şi un glosar de termeni cu definiţii folositoare pentru pacienţi. Forumul este destinat, de asemenea, bolnavilor cu limfom, ei putând să-şi împărtăşească experienţele şi să interacţioneze uşor, astfel formându-se cea mai mare comunitate de pacienţi cu limfom din România”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame.

Aplicaţia este o alternativă a site-ului pentru cei care au smartphone, ea fiind disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS. Principalul beneficiu pe care aplicaţia îl oferă este primirea notificărilor odată cu apariţia unei noutăţi, indiferent că e vorba despre o informaţie, o întrebare sau un răspuns.

“Cei care doresc să ajute bolnavii de limfom, o pot face direct din platforma online, făcând click pe butonul «Vrei să ne sprijini?» din antetul paginii principale”, se mai precizează în comunicat.

ONG-ul îşi propune să vină în sprijinul pacienţilor care suferă de limfom şi leucemie prin creşterea nivelului de cunoştinţe despre această boală, pentru a recunoaşte semnele şi simptomele, ceea ce ar duce la o depistare timpurie a bolii şi la posibilitatea începerii tratamentului la timp.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro