Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultramaratonistul brăilean Costel Mărgărit, singurul român în cursa “6 Jours de France”

• aceasta se desfăşoară în perioada 18-24 august, în orăşelul Privas din regiunea Ron Alpi • până ieri, la ora 16.00, brăileanul alergase peste 420 km şi se afla pe locul 11

 

Ultramaratonistul brăilean Costel Mărgărit aleargă de patru zile în Franţa, la competiţia “6 Jours de France”. Potrivit site-ului oficial, cursa a început pe 18 august la ora 14.00, (15.00, ora României), şi se încheie după 144 ore, adică pe 24 august, tot la ora 14.00. Competiţia se află la a 14-a ediţie şi se organizează în oraşelul Privas, din regiunea Ron Alpi. Concurenţii alearga în jurul unui teren de fotbal, pe o pista de zgură, apoi, prin curtea stadionului, pe asfalt. Sunt amenajate două puncte de hidratare/alimentare.

Costel Mărgărit este singurul român care participă la această cursă. Deşi, după primii 100 km a acuzat dureri puternice, asemănătoare febrei musculare, alergătorul şi-a revenit şi a reuşit să continue cursa. Până ieri, la ora 15.00, acesta alergaseră peste 420 km în 95 ore şi se afla pe locul 11 în clasamentul general. Iar cursa continuă pentru brăileanul nostru, care a împlinit 50 ani chiar în timpul concursului, scopul său fiind să alerge timp de 144 ore.

Potrivit site-ului sportiv www.aimx.ro, 736,4 kilometri este recordul naţional la 144 ore (6 zile), performanţă deţinută din aprilie 2018 de ultramaratonistul Nicu Buceanu. Sportivul de 39 de ani a reuşit rezultatul în cadrul Sri Chinmoy Ten Day Race, New York.

Trebuie precizat că brăileanul Costel Mărgărit participă la “6 Jours de France” prin propriile eforturi financiare, fără să aibă în spate o echipă care să îl susţină (maseur, nutriţionist, sponsori etc.).
Categorie articol: 

Comentarii