Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultraj cu violenta

Parchetul de pe linga Judecatoria Braila a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Grigore Irimus Zevedei, in virsta de 26 de ani, originar din municipiul Cluj-Napoca, cercetat pentru savirsirea infractiunii de ultraj la politist (art. 239 Cod Penal). Potrivit reprezentantilor acuzarii, inculpatul "l-a agresat fizic pe Ionel Buzea, agent de politie in cadrul IPJ Braila - Serviciul Criminalistic, care se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu, provocindu-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 18 - 20 de zile de ingrijiri medicale".
Incidentul s-a petrecut in noaptea de 6/7 decembrie 2005, in cartierul Viziru I. La acea data, agentul Ionel Buzea se afla in serviciu de patrulare (paza si control) impreuna cu Viorel Neicu, de la Politia Comunitara si cu Cosmin Negoita, elev la Scoala Militara. In jurul orei 0.30, cei trei patrulau pe strada Radu Negru. La un moment dat, precizeaza anchetatorii, ei au observat o Dacie "papuc" al carei sofer, la vederea politistilor, a schimbat brusc directia de deplasare, intrind pe Aleea Stiintei. Asa stind lucrurile, oamenii legii au schimbat si ei traseul, astfel incit sa se intersecteze cu autoturismul suspect.
Dupa executarea semnalului regulamentar de oprire, agentul Buzea s-a prezentat si i-a solicitat conducatorului auto "actul de identitate si documentele autoturismului". Acesta, insa, a refuzat sa-si decline identitatea. Fara a tine cont de insistentele agentului - care se postase in dreptul portierei din stinga fata, aflata in pozitia intredeschis -, suspectul a pus in miscare autovehiculul. Anticipind manevra soferului, politistul a intins bratul sting cu intentia de a pune mina pe volan, ca sa-l impiedice pe invinuit sa fuga. Acesta, insa, a tras de minerul portierei si i-a prins mina agentului (la stilpul usii), blocindu-i antebratul intre stilp si portiera. In acest timp, Dacia continua sa se deplaseze, ce-i drept, cu viteza redusa. Dupa citiva metri parcursi, Irimus a fost nevoit sa opreasca, intrucit in fata tocmai ce se postase un autoturism al politiei, blocindu-i astfel deplasarea. Din acel moment, el a devenit cooperant, declarind, totodata, ca "l-a confundat pe politist cu sotul unei cunostinte de-a lui din Braila". In aceeasi noapte, agentul Buzea a fost diagnosticat cu leziuni la cotul sting si a scos certificat medico-legal.
Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii