Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă mai puteți dona 2% din impozitul pe venit către ONG-uri

• 31 iulie este termenul limită de depunere a cererilor

 

Mai aveți timp până pe 31 iulie să direcționați 2% sau 3,5% din impozitul anual pe salarii şi pensii. Aşadar, cei care încă nu au depus Formularul 230 privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a susţine un ONG. 

Precizăm că, potrivit ANAF, persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor şi/sau venituri din pensii în România pot redirecţiona cota de 3,5% din impozitul anual pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale, acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat.

De asemenea, formularul 230 poate fi depus şi de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii. Cererea se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poştă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii.

Cei care nu aleg destinaţia celor 2% sau 3,5% din impozitul pe venit trebuie să ştie că respectivii bani rămân la dispoziţia statului.
Categorie articol: 

Comentarii