Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UEFA va anunta astazi decizia in cazul suporterilor dinamovisti

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, a declarat, joi, ca decizia Comisiei de Disciplina a UEFA, in cazul suporterilor dinamovisti care au provocat incidente la partida cu NEC Nijmegen, va fi anuntata vineri.
"Sint aproximativ 50 sau 60 de cazuri, de diferite spete, din ultima luna. Sedinta dureaza cam trei ore, in functie de cite cazuri avem, iar UEFA va instiinta miine (n.n - astazi), printr-un comunicat, ce decizie a luat. Nu pot sa ma antepronunt. E foarte important dosarul care a facut si raportul observatorului si al arbitrului. Conteaza si daca vor exista fotografii si probe video. Eu nu am dreptul sa particip la sedinta dar am toata increderea ca membrii comisiei vor respecta regualmentul. Nu ma pot pronunta pentru ca nu am vazut raportul observatorului si al arbitrului", a declarat Lupescu la GSP TV.
Ionut Lupescu este membru al Comisiei de Disciplina a UEFA dar nu a participat la sedinta de joi a acesteia, intrucit regulamentul forului continental nu permite ca unul dintre cei care judeca o speta sa provina din aceeasi tara cu una dintre parti.
In timpul partidei dintre NEC Nijmegen si Dinamo, scor 1-0, din prima mansa a turului I al Cupei UEFA, cu trei minute inainte de final, suporterii echipei din Soseaua Stefan cel Mare au aruncat o torta pe teren, care a cazut foarte aproape de portarul Babos, altele fiind aruncate inspre sectorul in care se aflau fanii formatiei locale. Incidentele au continuat, astfel ca a fost nevoie de interventia politistilor olandezi, dupa ce suporterii dinamovisti au aruncat cu mai multe scaune, unul dintre acestea patrunzind si in suprafata de joc.
In urma acestor incidente, Thomas Giordano, ofiterul de presa al UEFA, a declarat ca Dinamo poate pierde la masa verde, cu scorul de 0-3, meciul cu NEC Nijmegen. "Nu am primit raportul observatorului de meci, dar daca vom fi sesizati oficial, cel mai probabil, cazul lui Dinamo va fi luat in discutie abia joia viitoare. Dinamo poate pierde meciul la masa verde, poate fi suspendata din cupele europene si, foarte probabil, va primi si o sanctiune pecuniara", a declarat Giordano.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii