Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucigaşul de mamă a fost arestat preventiv pentru omor

vineri, judecătorii Tribunalului Brăila au emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, faţă de Marian Başa, bărbatul de 42 de ani care şi-a ucis mama

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila l-au prins, vineri dimineaţă, în propria locuinţă din Chiscani, pe Marian Başa zis “Bulă”, cel care şi-a ucis mama. Bărbatul de 42 de ani a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila pentru a fi audiat de către procurorul criminalist. Nu a durat prea mult timp şi individul acuzat de comiterea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie a fost dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Brăila a dispus măsura arestării preventive a inculpatului pentru 30 de zile. El a fost preluat în cătuşe de poliţiştii brăileni şi condus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Marian Başa, individ cu antecedente penale, şi-a lovit mama cu pumnii, picioarele şi chiar cu un scaun. Femeia a ajuns în stare gravă la spital, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. Duminică, 13 ianuarie, bătrâna de 67 de ani şi-a dat sfârşitul în spital. S-a stabilit că loviturile aplicate de fiu au fost cele care i-au adus moartea.

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii IPJ Brăila, în noaptea de 6 ianuarie 2019, în jurul orei 00.00, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat din Chiscani despre faptul că fratele său de 42 de ani a agresat-o pe mama lor de 67 de ani. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, femeia bătută crunt fiind preluată de ambulanţă şi transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din primele date, se pare că altercaţia s-a produs din cauza consumului de alcool şi pe fondul unui conflict spontan. Fiul şi-a lovit mama cu bestialitate, fără a se gândi totuşi că este vorba chiar despre femeia care i-a dat viaţă şi a avut grijă de el. Victima a ajuns la spital şi a rămas internată până la data de 13 ianuarie, când a survenit decesul acesteia. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de omor în condiţii de violenţă în familie. Fiul ucigaş a fugit după ce  auzit că mama a murit şi el este acuzat de omor, însă vineri a revenit acasă, dar s-a întâlnit cu poliţiştii.

La data de 6 ianuarie, poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, faţă de fiul violent, el fiind obligat să stea la distanţă de mamă. Din păcate, femeia nu a mai scăpat.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii