Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trimis in judecata pentru ca si-a impuscat nepotul

In virsta de 51 de ani, pensionarul Costel B., posesor - pina in martie a .c. - al unei arme de vinatoare marca "Merkel Shull" calibru 12 mm, a fost deferit instantei de fond a Tribunalului Braila, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat si folosirea fara drept a unei arme letale (art. 20 - 174-175 Cod Penal si art. 39 din Legea 295/2004). Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Ciprian Butnaru, de la Parchetul Judetean Braila, in martie a. c. inculpatul a tras in plin cu arma de vinatoare asupra nepotului sau, Valentin Iulian B., victima avind nevoie de 140 de zile de ingrijiri medicale. Anchetatorii au luat in consideratie posibilitatea ca ranitul sa ramina infirm, insa acest lucru se va sti mai tirziu, dupa o reexaminare medicala.
Costel B. a fost membru AJVPS Braila pina pe data de 1 aprilie 2004, data la care a fost exclus din asociatie, pentru neplata cotizatiei. Potrivit anchetatorilor, vinatorul a fost instiintat despre respectiva decizie abia pe 17 martie 2006, de catre IPJ Braila, fiind totodata somat ca, in termen de 10 zile, "sa depuna arma si munitia la un armurier autorizat in vedera vinzarii sau depozitarii", iar actele sa le predea la politie. Costel B. locuieste intr-un imobil de pe strada Rosiori, impreuna cu mama sa, Marioara, si nepotul de sora, Valentin Iulian B. Intre inculpat si ceilalti membri ai familiei exista de mai multa vreme un conflict mocnit, intrucit vinatorul considera ca nepotul nu are drept sa locuiasca in aceeasi casa cu el. Proprietatea fusese impartita intre frati, cu ocazia dezbaterii succesiunii, insa Costel B. era nemultumit de cit primise. Asa au inceput scandalurile - inculpatul a dat-o de mai multe ori afara din locuinta pe mama sa - si amenintarile cu moartea. Amenintarile il vizau, spun anchetatorii, pe Valentin B., nepotul vinatorului, caruia i s-a spus ca "va fi impuscat". Intrucit Costel B. facea "promisiunile" la betie, tinarul nu le-a dat prea multa importanta.
In ziua de 22 martie 2006, in jurul orei 17.00, intre unchi si nepot a izbucnit un nou scandal, finalizat cu o altercatie. Ingrozita, batrina a iesit in strada,ca sa ceara ajutor. Marioara B. a gasit o patrula de agenti de politie, carora le-a povestit ce s-a intimplat. Potrivit anchetatorilor, agentii au dat curs cererii: le-au spus celor doi scandalagii sa se linisteasca, altfel "vor fi sanctionati contraventional". Batrina le-a precizat politistilor ca inculpatul reprezinta un pericol, avind in casa o arma de vinatoare, insa acestia si-au vazut de drum.
Dupa plecarea agentilor, a reizbucnit scandalul. Vreo 20 de minute, Costel B. a bintuit prin curte, amenintindu-l pe nepot ca-l impusca. In jurul orei 19.00, precizeaza reprezentantul acuzarii, el a dat buzna in camera in care se afla Valentin, cu arma la ochi. Pina sa se dezmeticeasca tinarul, vinatorul a executat un foc, doborindu-l la pamint, apoi l-a injurat scurt si a asezat arma la locul ei, in cutie. Desi ranit grav (proiectilele tip alica il lovisera la ambele coapse), Valentin B. a apelat Serviciul de urgenta 112. El a fost salvat de la moarte de medicii chirurgi braileni. Citeva zile mai tirziu, Costel B. a fost arestat preventiv, desi a declarat in mod constant ca a fost vorba de un accident. Instanta urmeaza sa delibereze.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii