Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei seri de muzica populara de calitate

In week-end-ul care urmeaza se va desfasura la Braila festivalul concurs "Cintecul de dragoste de-a lungul Dunarii", aflat la cea de-a doua editie. Vor participa mai multi concurenti decit anul trecut, din judetele riverane Dunarii: Caras Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Braila, Galati, Tulcea, Constanta dar si din Serbia, Bulgaria, Moldova, Ucraina. "Vineri, simbata si duminica cintam repertoriul de dragoste multi dintre cei care locuim pe malul Dunarii. Anul acesta au venit mai multi concurenti decit la prima editie, mai multi romani, atrasi de ideea festivalului, dar si de buna organizare, de impartialitatea juriului. Ne propunem redescoperirea, valorificarea si promovarea creatiilor folclorice, cintecele de dragoste, si afirmarea de noi interpreti ai genului vocal, destinat prin definitie sa sporeasca bogatia spirituala a tuturor locuitorilor de la Dunare si nu numai", a spus directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
In fiecare zi de concurs sint planificate recitaluri care vor pune in valoare cintecul de dragoste din muzica populara romaneasca. Acompaniamentul concurentilor si al artistilor care vor sustine recitaluri va fi realizat de orchestra "Lautarii" din Chisinau, condusa de cunoscutul maestru Nicolae Botgros. Vineri vor avea recital Maria Dragomiroiu si Viorica Macovei, simbata cinta Maria Butaciu si Viorica Flintasu, iar duminica au recital Matilda Pascal Cojocarita si Gheorghe Turda. Prezentarea spectacolelor va fi realizata de Iuliana Tudor. Cei mai buni concurenti vor fi recompensati cu; Premiul I - 7.000 de lei, premiul II - 5.250 lei, iar premiul III - 3.500 de lei.
Spectacolele vor incepe la ora 20.00 pe esplanada si vor fi transmise in direct la TV Galati si la UPC. Organizatorii evenimentului sint Consiliul Judetean si Centrul de Creatie Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii