Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei morti la Sankt Petersburg, in explozia unei masini

Trei persoane au fost ucise in explozia unei masini, marti dimineata, in apropierea unei statii de metrou din Sankt Petersburg, datorata cel mai probabil unei grenade, a anuntat un purtator de cuvint al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, transmite AFP.
"Pentru moment, putem spune ca era o grenada a carei marca va fi stabilita de expertii care se afla la fata locului", a declarat un reprezentant al comisiei de ancheta a Parchetului, citat de agentia Interfax.
"La 08.55 (07.55, ora Romaniei), in apropierea statiei de metrou Udelnaia, o masina Lada a explodat", cel mai probabil din cauza unei grenade, a declarat purtatorul de cuvint Andrei Aliabiev.
Un copil in virsta de trei ani figureaza printre victimele deflagratiei, care a provocat de asemenea ranirea unei persoane, conform aceleiasi surse.
Nici o alta precizare privind circumstantele incidentului nu a fost disponibila imediat.
Statia Udelnaia este situata in nordul orasului Sankt Petersburg, la cinci statii distanta de centrul fostei capitale imperiale.
Potrivit agentiei RIA Novosti, aceasta statie de metrou continua sa functioneze dupa explozie, care s-a produs la circa 50 de metri de intrarea in statie, la o ora cu trafic intens.
Masina era folosita ca taximetru privat fara licenta, o situatie frecventa in Rusia.
"Soferul a luat pasageri. Atunci cind masina s-a apropiat de statia de metrou, o explozie s-a produs. O grenada a explodat", potrivit sursei citate de RIA Novosti, care subliniaza ca victimele au murit in interiorul vehiculului.
La rindul sau, agentia Interfax a citat o sursa din domeniul securitatii care afirma ca explozia s-ar putea datora faptului ca unul dintre pasageri transporta material explozibil.
Astfel de explozii sint relativ frecvente in Rusia, iar in cele mai multe cazuri este vorba despre reglari de conturi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii