Mergi la conţinutul principal

Tratamentul naturist pentru infecțiile urinare

* merișoarele, afinele și strugurii-ursului vă scapă de acestea * de asemenea, propolisul are efecte antiinfecțioase și antibiotice deosebite

 

Infecțiile de la nivelul aparatului urinar (rinichi, uretere, vezică urinară) pot fi provocate de diferiți agenți patogeni (bacterii, paraziți, fungi), cel mai frecvent de Escherichia coli – E. coli. Factorii favorizanți sunt reprezentați de: sexul feminin, vârsta înaintată, constipația, litiaza urinară, hipertrofia prostatei, defectele congenitale ale căilor urinare. Simptomatologia infecțiilor urinare variază în funcție de localizare, vârstă, sex, starea de sănătate a pacientului. În cazul infecțiilor urinare joase (ureter, vezică urinară): jenă, durere sau usturime la micțiune (urinare), disconfort la nivelul etajului abdominal inferior, micțiuni frecvențe; urina poate avea un aspect tulbure, poate prezența o culoare roșie sau poate avea un miros neplăcut. În cazul infecțiilor înalte (la nivelul rinichilor): febră, frisoane, greață, dureri lombare, stare generală alterată.

Dacă există suspiciunea prezenței unei infecții urinare, trebuie efectuată neapărat urocultura cu antibiogramă, deoarece tratamentul cu antibiotice trebuie instituit în funcție de aceste rezultate. În paralel cu tratamentul antibiotic, dar și după terminarea acestuia, trebuie inițiat un tratament cu plante ce au efect antiseptic, antiinflamator, diuretic, crescând astfel imunitatea.

 

Plantele cu efecte antiinflamatoare și antiseptice în cazul infecțiilor urinare

 

Plantele pot fi folosite sub formă de ceaiuri (infuzie, decoct, macerat, 2-3 căni/zi), tincturi, gemoderivate: merișorul, afinul, urzica, coada-calului, mătasea de porumb, cozile de cireșe, mesteacănul, pătrunjelul, mugurii de plop, sulfina, strugurii-ursului. Toate aceste remedii naturiste pentru infecțiile urinare au acțiune antiinflamatoare, antiseptică și diuretică, ajută la diminuarea simptomelor, la prevenirea complicațiilor și recidivelor. Pentru o eficacitate maximă, curele cu aceste plante trebuie urmate cel puțin 20-30 de zile.

 

Uleiurile esențiale sau tinctura de propolis - utile

 

Pentru tratamentul naturist al infecțiilor urinare se pot folosi și amestecuri de uleiuri esențiale (cuișoare, cimbru, lavandă, pin, ienupăr, eucalipt), având puternice efecte antibiotice, antiseptice, antispastice, antiinflamatoare, diuretice. Ajută la diminuarea simptomelor, dar și la prevenirea apariției litiazei urinare sau la eliminarea calculilor. Se administrează 2-3 picături de 3 ori pe zi, între mese, într-o linguriță de miere, timp de 7-14 zile.

De asemenea, propolisul are efecte antiinfecțioase și antibiotice deosebite: se recomandăa tinctura de propolis, din care se administrează câte 20-30 picături de 2-3 ori pe zi. În caz de dureri, acestea pot fi ameliorate prin aplicarea compreselor calde cu apă, oțet de mere sau bitter suedez pe partea inferioară a abdomenului. (Mai multe pe Farmaciata.ro)

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro