Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tramvaiul de epoca va intra in circuitul turistic din decembrie

Operatorul local de transport in comun a adus in depoul din cartierul Vidin un tramvai de epoca, pe care vrea sa-l renoveze si sa-l introduca in circuitul turistic al orasului. Achizitia s-a realizat in sistem barter cu un muzeu din Austria, care asteapta la schimb din partea "Braicar" servicii de renovare a altor 4 astfel de tramvaie. "Acest tramvai ni l-au dat noua si-l vom renova pentru a-l aduce cit mai aproape de modelul original, astfel incit sa oferim brailenilor placerea calatoriilor de alta data, cu astfel de mijloace de transport. Tramvaiul de epoca a fost fabricat in Germania in 1924 si a circulat in Austria dar, de mai multi ani, a fost retras din circuit si pastrat intr-un depou. Acum a ajuns la noi si este intr-o stare destul de deteriorata, dar inca pastreaza foarte multe dintre elementele originale. Ne vom documenta, astfel incit sa stim exact cum arata cind a iesit pe poarta fabricii ca elemente de ornament, culoare etc", ne-a declarat directorul general al SC "Braicar", Cornel Sandulescu. De asemenea, sursa citata a apreciat ca odata incepute lucrarile de renovare a tramvaiului de epoca vor fi finalizate cel mai probabil in decembrie, inainte de sarbatorile de iarna. Sandulescu a mai precizat ca la sfirsitul lunii octombrie mai asteapta de la partenerul austriac alte 4 astfel de tramvaie pentru a fi renovate, urmind sa primeasca la schimb, pina la finele anului, pentru aceste servicii, 6 tramvaie second hand tot din Austria, abia retrase din circuit, iar alte 5 in cursul anului viitor. De mentionat este ca la data de 19 iunie 1900, Braila a fost al doilea oras din tara, dupa Timisoara, care a dat in folosinta tramvaie electrice.
La rindul sau, primarul municipiului, Aurel Simionescu, a explicat ca dupa ce va fi renovat tramvaiul de epoca primit cadou din Austria va intra intr-un circuit turistic, urmind a fi scos din depou in ocazii speciale, precum si in regim de inchiriere. "Municipalitatea are programate multe evenimente culturale si nu numai, ocazii foarte bune pentru a scoate din depou acest tramvai si de a oferi posibilitatea brailenilor sa se plimbe. Ba chiar s-a interesat cineva daca poate inchiria sa se oficieze o casatorie in tramvaiul de epoca", ne-a declarat Simionescu.
Reamintim ca administratia unui parc muzeal din oraselul Mariazell din apropierea Vienei s-a hotarit sa aduca pentru reparatii in Braila mai multe tramvaie, piese de muzeu. Administratia parcului a achizitionat vagoanele de epoca din Germania si vrea sa le renoveze pentru a le introduce intr-un circuit turistic in interiorul parcului muzeal care se intinde pe mai multe hectare in apropierea Vienei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii