Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tragedie pe șantierul Podului peste Dunăre. Un muncitor a murit strivit de țevi

* victima era angajată a unei societăți din Mureș, subcontractor al firmei italiene Astaldi * când a început descărcarea țevilor, bărbatul nu și-ar fi ales locul potrivit pentru a staționa, astfel că un pachet de trei țevi din PVC s-a răsturnat peste el * atât Poliția, cât și Inspectoratul Teritorial de Muncă au deschis anchetă pentru a afla cum s-a produs cu exactitate accidentul de muncă mortal

 

 

Accident de muncă mortal produs luni dimineață, pe șantierul Podului peste Dunăre. Un angajat al unei firme subcontractoare a murit strivit de un pachet de trei țevi din PVC. Alarma s-a dat în jurul orei 9.00, iar la fața locului au sosit un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean, mai multe echipaje de poliție, dar și o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă. Victima avea 51 de ani și era din județul Mureș.

Din păcate, medicul de pe Salvare nu a putut face altceva decât să constate decesul. Leziunile suferite de victimă erau incompatibile cu viața. A fost anunțat Serviciul de Medicină Legală, iar trupul a fost transportat la morgă pentru necropsie.

“Luni dimineață, în jurul orei 9.00, un bărbat în vârstă de 51 ani, din județul Mureș, în timp ce ajuta la descărcarea unor țevi, din PVC, a fost surprins sub aceasta, rezultând decesul. În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Inspectorul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, prin vocea purtătorului de cuvânt, insp. Laura Belciugan.

Tot polițiștii au fost cei care au anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă despre accident. “Am fost înștiințați de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila despre nefericitul eveniment. O echipă de la Securitate și sănătate în muncă a mers la fața locului. Este vorba despre un angajat al unei societăți din județul Mureș care, din păcate, a decedat. Din primele cercetări, se pare că ar fi fost lovit de un pachet de trei țevi ce se aflau, inițial, în camion. Bărbatul era angajat al societății respective, era în timpul serviciului, era echipat corespunzător. Am contactat o echipă de experți pentru a afla dinamica accidentului. După ce vom finaliza cercetările noastre, vom trimite dosarul mai departe către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila”, ne-a declarat Liviu Arhire, inspectorul șef al ITM Brăila.

Potrivit unor surse, firma la care bărbatul decedat era angajat este SC Mega Trans Mureș, subcontractor al firmei italiene Astaldi, cea care a câștigat licitația internațională de proiectare și execuție a podului, după ce s-a asociat cu japonezii de la IHI Infrastructure Systems. Se pare că victima era chiar șoferul TIR-ului din care urmau a fi descărcate țevile din PVC. Când a început descărcarea, victima nu s-ar fi poziționat bine, astfel că s-a produs tragedia.

Despre accidentul de muncă mortal a comentat și președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, într-o conferință de presă: “Condoleanțe! Cred că ITM-ul este acolo și vom avea concluziile. Îmi pare foarte rău. Nu e treaba mea să mă duc să văd cum s-a întâmplat accidentul, sunt anumite instituții ale statului, inclusiv ITM-ul, Poliția, Parchetul care vor gestiona această problemă. Ceea ce este îngrijorător este că a murit un om. Asta este cel mai dramatic”.

Polițiștii brăileni au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii