Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toate dosarele de ajutor social trebuie reevaluate pina la 31septembrie

La finele saptaminii trecute, reprezentantii autoritatilor publice locale din judet au fost convocati la sediul Prefecturii Judetului Braila cu scopul de a fi informati cu privire la recentele modificari aduse cadrului legislativ in domeniul muncii, solidaritatii sociale si familiei. Sesiunea de informare a fost sustinuta de specialisti din cadrul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Braila si a vizat, printre altele, prezentarea cadrului general, a conditiilor de acreditare si continutului dosarelor in ceea ce priveste acreditarea furnizorilor de servicii sociale. Astfel, acreditarea se acorda gratuit, la cererea furnizorului care indeplineste cumulativ mai multe conditii, printre care sa aiba prevazute in actul de infiintare scopurile, obiectivele, precum si acordarea de servicii sociale, are posibilitatea de a sustine material sau demonstreaza capacitatea de a atrage resursele financiare necesare acordarii serviciilor sociale pentru care solicita acreditarea, dispune de personal cu pregatire profesionala adecvata, respecta standardele de calitate existente pentru astfel de servicii. Important de mentionat este ca termenul limita de depunere a documentatiei de acreditare este 31 octombrie.
In ceea ce priveste situatia din judet legata de acreditarea serviciilor sociale, potrivit informatiilor prezentate de specialistii DGMSSF Braila, pina in prezent, serviciul social "ingrijire personala" este acreditat in 17 localitati din judet, inclusiv orasul Braila.
In cadrul aceleiasi informari, au fost prezentate detaliat si cele mai recente modificari aduse legislatiei in domeniul indemnizatiilor de stat si a venitului minim garantat, cu mentiunea ca reprezentantilor consiliilor locale din judet li s-a pus in vedere ca, pina la finele lunii viitoare, trebuie reevaluate toate dosarele de ajutor social.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii