Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii voluntari străini şi-au luat rămas bun

Experienţa "Pure Inhabitants" s-a încheiat ieri, cu o întrunire a câtorva dintre voluntarii români şi străini de la Clubul "Voltin". A fost o trecere în revistă a acţiunilor desfăşurate, dintre care: studierea problemei câinilor vagabonzi din Brăila, proiectul "Omul verde", o excursie la Grădina botanică din Galaţi, programul "EcoFloare", diverse concursuri între şcoli precum şi un curs de educaţie non-formală.

Printre voluntarii brăileni evidenţiaţi s-au numărat: Gabriel şi Ionuţ Alexandru, întorşi din Polonia cu un proiect reuşit, David Şerban, Ionuţ Negruţ şi Roxana Grosu. Cu toţii au urmărit dezvoltarea celor doi tineri veniţi din afara graniţelor, drumul special pe care l-au străbătut Clément Bégot din Franţa şi Sandra Abele din Letonia însemnând, într-adevăr, o muncă extraordinară.

Clément a mărturisit că "ecologia nu este o povară, ci mai degrabă o acţiune care se face cu un spirit vesel". Acest proiect de dezvoltare şi cunoaştere a devenit extrem de important. Pentru Sandra nu au trecut 10 luni ci - a spus ea - 10 zile. Deşi va trebui să-şi ia rămas bun, cei doi au promis că se vor întoarce la Brăila. Sandra îşi va continua studiile despre mediu, iar Clément va întocmi o lucrare de master în ceea ce priveşte America de Sud.

Spre final, mentorul EcoSpirit, Petricica Dincă, a dezvăluit că "orice mentor şi-ar dori doi asemenea tineri plini de motivaţie şi interes". Desigur, clubul este deschis tuturor tinerilor, iar activitatea nu se opreşte aici. Începând cu data de 1 august, se va da startul la două proiecte la care vor lua parte şi zece tineri din străinătate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii