Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii europeni cred că integrarea este răspunsul pentru criza economică

Tinerii vor o Europă unită, au încredere în moneda unică şi vor ca integrarea europeană să se facă la un nivel mai profund decât până acum. Acestea ar fi concluziile unui sondaj realizat pe 1.213 tineri din 35 de ţări, membri ai Parlamentului European al Tinerilor Răspunsurile lor sunt surprinzătoare în condiţiile în care liderii mai multor ţări europene au renunţat la poziţiile lor pro-integrare şi la conceptul de multiculturalitate.
Peste 90% dintre tineri consideră că trebuie făcute mai multe eforturi pentru integrare şi pentru cooperare între politicile economice şi financiare. Chiar şi transferurile economice de la ţările puternice către ţările mai afectate sunt bine văzute de 73,8 % din tineri, ca parte a solidarităţii europene. Peste două treimi dintre ei au încredere în moneda europeană. "Indiferenţa este greşeala cel mai uşor de făcut. Cred că e timpul ca tinerii să spună ce gândesc şi să-şi asume responsabilitatea", a spus brăileanca Ruxandra Stroe, absolventă a Colegiului "Murgoci", responsabil Relaţii Publice al Parlamentului European al Tinerilor România, participantă la sondaj.
Deşi mare parte dintre participanţii la sondaj cer o integrare europeană mai profundă, există un scepticism în ceea ce priveşte o viitoare extindere, 51,6% dintre repondenţi opunându-se extinderii şi numai 44% fiind în favoarea acestei acţiuni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii