Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teodorovici şi Cuc, mesaje optimiste pe Facebook despre Podul peste Dunăre

• ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, dar şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au vizitat, recent, şantierul podului suspendat peste Dunăre pe malul din Tulcea • la Brăila, aceştia nu au zăbovit foarte mult la pod, ci au preferat să se alăture vizitei ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, la Spitalul Judeţean • ulterior acestei vizite, pe paginile de Facebook oficiale ale ministerelor au fost postate mesaje legate de avansarea lucrărilor la pod • cei doi miniştri nu au spus însă nimic concret despre finanţarea de la nivel european a mega-investiţiei • Cuc a promis totuşi la Brăila că se vor da bani pentru exproprieri

 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, alături de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au vizitat recent şantierul podului suspendat peste Dunăre, pe malul din Tulcea. Cei doi au mers ulterior şi la şantierul de la Brăila, însă nu au zăbovit foarte mult, ci au preferat să se alăture ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul vizitei acesteia de la spitalele brăilene şi la inaugurarea oficială a blocului pentru medici. Atât Cuc cât şi Teodorovici s-au arătat încântaţi de ceea ce au găsit pe şantier, astfel că mesajele celor doi au fost postate pe paginile oficiale de Facebook ale Ministerului de Finanţe şi cel al Transporturilor.

“Sunt în slujba cetăţeanului român şi scopul meu este să-i fac viaţa mai bună. Tulcea, Brăila şi Galaţi au nevoie urgentă de un pod trainic care să le revitalizeze economia locală şi regională şi să le întărească legăturile cu restul ţării. România are nevoie de un drum mai scurt către Deltă. Am fost prezent în acest proiect de la aprobarea finanţării, la începerea lucrărilor şi, cu siguranţă, voi continua să vin până mă voi asigura că acest pod este finalizat. Finanţarea acestui proiect de infrastructură este o prioritate pentru mine şi pentru România”, este declaraţia lui Teodorovici, pe pagina Ministerului Finanţelor Publice, după vizita de la pod. Tot acolo se mai specifică faptul că podul va avea o lungime de 1,9 km, că drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 kilometri, iar drumul spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km. De asemenea, se menţionează că investiţia depăşeşte jumătate de miliard de euro, din care 363 de milioane de euro sunt fonduri europene, iar proiectul este planificat pentru a fi finalizat la 31 decembrie 2023.

Un mesaj similar a postat şi Răzvan Cuc pe site-ul Ministerului Transporturilor, apreciind că stadiul fizic al lucrărilor este unul bun. Trebuie subliniat că acesta a insistat pe ideea că banii vor fi asiguraţi din fonduri europene, fără însă a preciza dacă a venit vreun răspuns concret din partea Comisiei Europene privind cererea de finanţare depusă.

“Am observat mobilizarea bună a antreprenorului, ceea ce mă determină să cred că acesta a înţeles ce îmi doresc şi am şi cerut tuturor celor care lucrează la proiectele de infrastructură. Banii pentru acest proiect îi avem asiguraţi din fonduri europene. Proiectul merge mai departe, aşa cum prevede şi Programul de Guvernare. Proiect implementat în totalitate în guvernarea PSD”, se arată în postarea lui Cuc pe pagina Ministerului Transporturilor.

Trebuie subliniat că Eugen Teodorovici a postat un mesaj şi pe pagina sa personală de Facebook în care se arată extrem de încântat de faptul că lucrările sunt avansate la pod, făcând precizare că “pe măsură ce lucrările cresc, scade aplombul scepticilor şi contestatarilor”.

 

Cuc a promis la Brăila că se vor da bani pentru exproprieri

 

Precizăm că ministrul Finanţelor şi ministrul Transporturilor au stat puţin de vorbă şi cu jurnaliştii brăileni în timp ce s-au alăturat vizitei Sorinei Pintea la Spitalul Judeţean, unde Răzvan Cuc a făcut promisiuni privind alocarea banilor pentru exproprierile din zona podului.

“Banii sunt alocaţi de la bugetul de stat pentru exproprieri, nu sunt probleme. S-a semnat contractul cu firma de avocatură, într-o lună de zile, o lună şi jumătate - maxim, toţi vor primi banii pentru exproprieri. E ceea ce face Guvernul. Rezolvă problemele”, le-a transmis Cuc, jurnaliştilor brăileni.

La rândul său, Eugen Teodorovici a dorit să precizeze că tot timpul se ajunge la discuţii despre bani, însă din punctul său de vedere mult mai important este faptul că lucrările la pod continuă. Trebuie subliniat că niciunul dintre cei doi nu a amintit despre stadiul acceptării cererii de finanţare de către Comisia Europeană.
Categorie articol: 

Comentarii