Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Te văd blând şi bun. Eşti nevinovat. Şi astfel, cu aceeaşi măsură voi fi măsurat şi eu.

De miercuri, 7 octombrie 2020, ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a iniţiat o nouă rubrică, “Vorbe din Duh”, menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniştim şi să reflectăm la ce este Viaţa, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâţit-o! Vom fi însoţiţi de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar şi Facultatea de Filozofie la Iaşi şi predă ştiinţe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Te văd blând şi bun. Cum aş putea să te văd altfel decât aşa cum ai venit în lume?

Te văd aşa cum eşti. Te pot vedea pentru că-mi semeni, eşti semenul meu şi aproapele meu. 

Ce simt şi văd la tine, în mine simt şi la mine văd. 

Cum eşti tu, aşa sunt şi eu, iar când te recunosc, mă recunosc pe mine.

Mă feresc să te văd altfel, imaginaţia mea liberă ar putea vedea orice la tine, ar putea chiar inversa totul, dacă ar dispune să mă cred special şi diferit de tine, tu, imaginea mea, aproapele meu.

Dacă te-aş judeca, dacă te-aş critica, dacă te-aş vedea vinovat şi păcătos? Ar fi o iluzie despre tine, pentru că este iluzie şi despre mine. Nu se poate să mă văd aşa şi, astfel, pentru a scăpa de ceea ce simt despre mine, să te fac pe tine, care-mi semeni, să-mi porţi imaginea despre mine. Cum aş putea să cred că ceea ce văd la tine, nu este deja în mine? Altfel, cum te-aş cunoaşte, cum te-aş recunoaşte? Cu adevărat în tine mă recunosc pe mine.

De aceea, înţelegând, mi-am îndreptat vederea minţii şi acum te văd aşa cum ai venit pe lume. Dincolo de comportamentele tale şi dincolo de ale mele, care trec şi se schimbă mereu, ceva rămâne la fel la tine şi la mine. Aşa cum ne-a creat El, aşa suntem. Cine ne-a zis că i-am putea modifica Voia? De aceea am primit, pe pământ, Iertarea.

Eşti cu adevărat blând, bun şi nevinovat.

Aşa sunt şi eu, pentru că aşa eşti tu, semenul meu şi aproapele meu. Cel ce-mi semeni întru totul.

Astăzi, voi spune în gând tuturor semenilor pe care-i văd: „Te văd blând şi bun. Eşti nevinovat.”

Şi astfel, cu aceeaşi măsură voi fi măsurat şi eu.

Acum ştiu.
Categorie articol: 

Comentarii