Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taximetrist judecat pentru vatamare corporala din culpa

In virsta de 41 de ani, Teodor Micu, pensionat medical - taximetrist la data savirsirii faptei -, a fost cercetat si trimis in judecata, din dispozitia procurorului Gheorghe Constantinoiu de la Parchetul de pe linga Tribunal, pentru vatamare corporala din culpa.
Potrivit dosarului penal, in dupa-amiaza zilei de 24 decembrie 2007, Micu conducea taxiul "Peugeot" cu numarul de inmatriculare B-61-WHJ pe strada Pietatii, catre Bariera CFR Lacu Dulce. Apropiindu-se de intersectia cu strada Scolilor, el a observat indicatorul ce-i asigura prioritate numai daca vira la dreapta. Cu toate acestea, taximetristul si-a continuat drumul, fara sa acorde prioritate autovehiculelor care veneau din partea dreapta. In acel moment, venind dinspre Scolilor, a intrat in intersectie "Dacia Nova" BR-87-CSG, condusa de Sorin C., acesta intentionind sa vireze stinga, catre cartierul Hipodrom. Anchetatorii spun ca, desi a incercat sa evite impactul, virind stinga, Teodor Micu a fost proiectat in autoturismul BR-71-CJC, apartinind Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, care era parcat regulamentar.
Toate cele trei autovehicule implicate in accidentul rutier au fost avariate. In plus, Sorin C. a suferit leziuni ce au necesitat 35 de zile de ingrijiri medicale. In acelasi autoturism in care se afla Sorin, mai era si Georgiana B., care a avut nevoie de 7 zile de ingrijiri medicale, potrivit actelor medico-legale atasate la dosar. Anchetatorii au ajuns la conluzia ca "accidentul s-a produs din culpa invinuitului Micu Teodor, care nu a respectat semnificatia indicatorului amplasat la intersectia str. Pietatii cu str. Scolilor". Cele doua persoane ranite in incident solicita peste 7.000 de lei daune civile. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii