Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taximetrişti sămânţari amendaţi cu câte 200 de lei de Poliţia Locală

• trei şoferi de taxi, cu vârste cuprinse între 27 şi 32 de ani, făcuseră, vineri, 10 august, un adevărat covor din coji de seminţe, în staţia de la intersecţia bulevardului Dorobanţilor cu Str. 1 Decembrie 1918 • un alt spărgător de seminţe a fost sancţionat în Parcul Monument • în total, de la începutul lunii, Poliţia Locală a aplicat 12 amenzi pe această speţă, însă fenomenul e departe de a fi eradicat

 

La Brăila, spartul seminţelor pare să fie sport naţional, după cum arată faleza Dunării, Parcul Monument sau Grădina Mare aproape în fiecare dimineaţă, în urma celor care scuipă cojile pe jos. Alte zone vulnerabile sunt staţiile taxi, pentru că mulţi dintre taximetrişti nu îşi dezmint originile rurale, plăcându-le la nebunie să spargă seminţe şi să bea cafea din pahare de plastic pe care, evident, le aruncă tot pe jos.

Din când în când, Poliţia Locală le mai tulbură liniştea sămânţarilor, aplicându-le mici amenzi, în conformitate cu prevederile legislative avute la dispoziţie. Aşa s-a întâmplat şi vineri, 10 august, când agenţii Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Locale Brăila au dat sancţiuni contravenţionale mai multor persoane surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curăţeniei pe domeniul public al municipiului Brăila. Mai precis, este vorba despre patru bărbaţi depistaţi în timp ce aruncau coji de seminţe pe domeniul public. Astfel, au fost sancţionaţi contravenţional cu suma totală de 600 lei trei taximetrişti cu vârste cuprinse între 27 şi 32 de ani care, în jurul orei 1.40, au fost surprinşi de un echipaj al Poliţiei Locale în timp ce consumau seminţe şi aruncau cojile pe jos, în staţia de taxi situată la intersecţia bulevardului Dorobanţilor cu Str. 1 Decembrie 1918.

De asemenea, în aceeaşi zi, a fost amendat cu suma de 50 lei un brăilean în vârstă de 36 de ani, care arunca coji de seminţe pe jos, pe o alee a Parcului Monument.

Poliţia Locală informează că, de la începutul lunii august, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale pe această speţă, în valoare totală de 1.250 lei.
Categorie articol: 

Comentarii