Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tariceanu si FMI considera ca au o pozitie comuna asupra obiectivelor economice

Premierul Calin Popescu Tariceanu si seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) considera in continuare ca cele doua parti au o pozitie comuna asupra obiectivelor macroeconomice, respectiv continuarea dezinflatiei, controlul deficitului de cont curent si cresterea economica sustenabila.
Delegatia FMI condusa de Emmanuel van der Mensbrugghe a fost primita, marti, la Palatul Victoria, de premierul Tariceanu, inainte sa paraseasca Romania dupa incheierea misiunii de evaluare, prezentindu-si concluziile pe baza analizei indicatorilor macroeconomici si a intilnirilor cu reprezentantii autoritatilor romane cu atributii in domeniu.
Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Guvernului transmis MEDIAFAX, premierul si seful misiunii FMI au reiterat faptul ca exista o pozitie comuna a Guvernului si a Fondului in ceea ce priveste obiectivele care trebuie atinse de Romania, respectiv continuarea procesului de dezinflatie, controlul deficitului de cont curent si cresterea economica sustenabila.
Sursa citata mai precizeaza ca Executivul si FMI vor continua colaborarea.
Tot marti, anterior intilnirii cu Tariceanu, van der Mensbrugghe a prezentat intr-o conferinta de presa, recomandarile misiunii FMI referitoare la economia romaneasca.
FMI a recomandat autoritatilor romane o gestionare fiscala mai prudenta, concomitent cu majorarea ponderii veniturilor bugetare in PIB si o politica salariala stricta.
Van der Mensbrugghe a evidentiat necesitatea ca Parlamentul sa aprobe noul Cod fiscal inainte de sfirsitul lunii iunie pentru ca la 1 ianuarie 2007, data la care Romania va intra in Uniunea Europeana, sa fie deja aplicabile regulile fiscale care sa asigure venituri comparabile cu cele din zona europeana.
Reprezentantul Fondului a prezentat si estimari mai pesimiste decit cele guvernamentale in privinta inflatiei si cresterii economice din acest an. Potrivit sefului misiunii FMI, inflatia va fi de 6,5% in acest an, fata de prognoza oficiala de 5% plus/minus un punct, iar cresterea economica va fi de cel mult 5,5%, in conditiie in care autoritatile romane au estimat un nivel de 6%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii