Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tabăra din Lacu Sărat, singurul loc de picnic pentru brăileni

• tariful de intrare este 5 lei/persoană • în Pădurea Stejaru nu mai este permisă folosirea grătarelor, iar Primăria Brăila nu ia în calcul amenajarea unor locuri de picnic în parcurile din municipiu

 

Brăilenii care vor să petreacă minivacanţa de 1 Mai cu un tradiţional grătar făcut în aer liber nu au prea multe posibilităţi legale la îndemână. Locul de picnic amenajat până în urmă cu doi ani de Primăria Brăila în pădurea din spatele Lacului Sărat rămâne inaccesibil, ca şi anul trecut, deoarece Direcţia Silvică refuză să mai permită folosirea grătarelor în acel fond forestier. La nivelul municipiului, Primăria Brăila evită să amenajeze locuri de picnic în zone împădurite precum Parcul Monument, Grădina Mare sau faleza Dunării.

În aceste condiţii, la fel ca şi anul trecut, singura posibilitate aflată la îndemâna brăilenilor să facă gratar la iarbă verde, fără riscul de a fi amendaţi de autorităţi, rămâne incinta Taberei administrate de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, din staţiunea Lacu Sărat. Directorul adjunct al DJTS Brăila, Nicuşor Hagiu, ne-a informat că accesul în tabără pentru amatorii de picnic va fi permis începând de sâmbătă, 28 aprilie. Taxa de intrare se menţine la valoarea de 5 lei/persoană.

“În zona de picnic sunt montate zece grătare. Pentru cei interesaţi, se pot închiria şi căsuţe cu două paturi şi grup sanitar, la preţul de 68 lei pe noapte. Sunt disponibile 25 de căsuţe”, ne-a informat reprezentantul DJTS.
Categorie articol: 

Comentarii