Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Susţinere masivă pentru PRO România: Opt primari brăileni de partea lui Tudose

• fostul premier al României, deputatul brăilean Mihai Tudose, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că 8 primari din judeţul nostru au semnat pentru susţinerea sa şi a listei Pro România la Alegerile Europarlamentare • este vorba despre 6 primari PSD, respectiv cei ai oraşelor Ianca şi Făurei, alături de primarii comunelor: Movila Miresii, Siliştea, Galbenu şi Chiscani, dar şi de primarul comunei Surdila Găiseanca (ALDE) şi cel al comunei Berteştii de Jos (PNL) • vicepreşedintele Pro România a amintit şi de venirea în partid a consilierului judeţean demisionar Florin Petre, a sportivei Ana-Maria Ioniţă, dar şi a unui grup de la PRM Brăila în frunte cu liderul Adrian Răureanu • Tudose a avertizat şi că se fac ameninţări din partea conducerii PSD asupra celor care cochetează cu Pro România

 

Surpriză pe scena politică brăileană în pragul Alegerilor Europarlamentare: 8 primari din judeţ au decis să îşi manifeste făţiş susţinerea pentru fostul premier Mihai Tudose şi partidul din care acesta face parte, Pro România. Este vorba despre PSD-iştii: George Fănel Chiriţă - primarul oraşului Ianca, Ionel Voinea - primarul oraşului Făurei, Dumitru Panţuru - primarul din Movila Miresii, Ilie Efteme - primarul din Siliştea, Nicolae Ganea - primarul comunei Galbenu, Costică Cojea - primarul comunei Chiscani, Gabriel Drăguţ - primarul comunei Surdila Găiseanca de la ALDE, dar şi primarul liberal al comunei Berteştii de Jos, Costel Capbun. Mai exact, Tudose a susţinut, ieri, o conferinţă de presă la sediul partidului, alături de deputatul Emilia Meiroşu (coordonator Pro România Brăila), consilierul judeţean Marian Căpăţînă şi Laurenţiu Coman, în care a prezentat, printre altele, şi lista semnată de primari. Tot cu această ocazie, vicepreşedintele Pro România la nivel naţional a mai salutat şi venirea în partid a consilierului judeţean demisionar Florin Petre (ex-PSD), a atletei Ana Maria Ioniţă (ex-PSD), dar şi a liderului PRM Brăila, Adrian Răureanu, alături de mai mulţi membri. Trebuie precizat că, potrivit lui Tudose, toţi primarii îşi păstrează deocamdată coloratura politică în mod oficial, pentru a nu-şi pierde mandatele.

“Apreciez foarte mult determinarea şi bărbăţia unor foşti colegi de la PSD care au ales să susţină Pro România. Aş începe cu un consilier judeţean, domnul Petre Florin, care astăzi şi-a depus demisia din PSD şi din Consiliul Judeţean, pentru a se alătura Pro România. De asemenea, am să vă permit să faceţi o fotografie la declaraţiile a opt primari din judeţul Brăila: primarul oraşului Ianca, primarul oraşului Făurei, primarul de la Movila Miresii, de la Siliştea, cel al comunei Galbenu, dar şi primarul comunei Surdila Găiseanca de la ALDE. Primii au fost de la PSD. Primarul comunei Chiscani, tot PSD. Dar şi primarul comunei Berteştii de Jos de la PNL. Toţi au declarat în scris că, începând cu data prezentei declaraţii, susţin Pro România şi candidatul brăilean Mihai Tudose. Şi apropo de fuga de la PSD, multipla campioană la atletism Ana-Maria Ioniţă, o ştiţi, una dintre mândriile Brăilei... domnia sa a ales să plece de la PSD şi să vină la Pro România. O felicit şi îi mulţumesc. Este un simbol al Brăilei. Tot începând de ieri, domnul inginer Adrian Răureanu, preşedintele organizaţiei judeţene a PRM, împreună cu un grup masiv de membri PRM a trecut la Pro România, susţinând partea de patriotism, patriotismul acela bun al Pro România. Este un început. Vor mai fi surprize de acest gen. Surprize plăcute de oameni foarte buni care se alătură echipei Pro România”, a declarat Tudose.

 

Tudose are aşteptări de la Marian Dragomir şi Francisk Chiriac

 

Deşi a evitat să spună dacă se aşteaptă ca primarul Municipiului Brăila Marian Dragomir şi preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, să facă un pas similar către Pro România, Tudose şi-a manifestat totuşi speranţa că aceştia vor “rămâne oameni normali”. În acest context, Tudose a dorit să sublinieze că a păstrat legătura cu cei doi lideri ai administraţiei şi că discută chiar şi de 3 - 4 ori pe săptămână, ca prieteni, dar şi chestiuni administrative.

“Eu îi aştept să fie nişte oameni normali, aşa cum i-am cunoscut. Nişte oameni care să ştie care este interesul municipiului şi al judeţului Brăila. Să îşi facă treaba acolo unde sunt. Şi-au făcut-o bine până acum. Să aibă în vedere care e interesul municipiului şi al judeţului acolo unde i-au trimis oamenii”, a declarat Tudose.

Mergând mai departe, fostul premier al României a mai adăugat că are o relaţie de respect reciproc cu cei doi, amintind că ambii au venit cu proiecte pe care atunci când se afla în Guvern le-a putut promova.

“În luna decembrie 2018 ştiţi, tot dumneavoastră aţi spus: Brăila a fost defavorizată (n.r. - în privinţa alocărilor de la nivel Guvernamental). Aşa e! Într-o primă hotărâre de guvern, din 20 milioane lei, primise 1,8 milioane lei. Pe scandalul pe care l-am făcut atunci în decembrie - şi acela a fost unul dintre ingredientele care au dus la demisia mea, că nu consider că este nevoie să faci scandal pentru un drept, să fie partidul sau liderii şantajaţi, «domnule, dacă nu vii să vorbeşti cu noi, nu dăm» -, pe lista aceea, când s-a revenit la normalitate, jumătate din UAT-urile care au primit bani nu erau PSD. Că vorbim despre Brăila, despre judeţ, despre Municipiu, despre comune, nu despre apartenenţa politică a conducătorilor. Iar eu vă spun că atât domnul Chiriac, preşedintele CJ Brăila, cât şi primarul Marian Dragomir au făcut foarte multe proiecte. Am văzut o declaraţie gen bilanţ şi angajament a domnului primar Dragomir care este extraordinară. Foarte multe dintre proiectele vitale fiind bazate pe fonduri europene. Închipuiţi-vă ce înseamnă un PSD puternic, care rămâne «bine reprezentat» la Bruxelles, care să ne scoată din Uniunea Europeană, care să continue să guverneze. Care duce automat la activarea punctului 7 şi la blocarea fondurilor europene. Deci domnul primar Dragomir va fi pus în situaţia în care propriul partid să îi blocheze proiectele”, a declarat sursa citată.

Tudose a dat o declaraţie şi în legătură cu zvonurile legate de faptul că preşedintele PND Brăila, Simona Drăghincescu (consilier judeţean) ar fi interesată să vină la Pro România, precizând că toate cererile de adeziune vor fi analizate cu mare atenţie, însă se vor prezenta public doar cele acceptate. De asemenea, acesta a adăugat şi că nu toţi membrii social-democraţi interesaţi vor ajunge la Pro România, deoarece nimeni nu îşi doreşte transformarea partidului în PSD 2.

 

Presiuni pentru cei care cochetează cu Pro România

 

În aceeaşi conferinţă de presă, Mihai Tudose a mai avertizat că deja se fac presiuni de la nivelul conducerii PSD Brăila asupra primarilor şi membrilor care poartă discuţii şi aleg să susţină Pro România. Acesta a afirmat că oamenii sunt ameninţaţi cu pierderea funcţiei, a locului de muncă, cu îndepărtarea unor membri de familie din poziţii în administraţie, cu controale şi verificări în special acolo unde există proiecte în derulare.
“Au început să fie supuşi la presiuni membrii PSD care încep să declare că susţin candidatura mea şi Pro România la Brăila. Deja aţi văzut în spaţiul virtual la Brăila informaţii despre presiunile la care a fost supus un membru de partid de la Făurei, domnul Ionuţ Ichim. Atât mai ştiu! Din păcate, atât mai ştiu să facă la Brăila cei de la PSD. Să ameninţe. Din păcate pentru ei, efectul este exact invers, pentru că enervează pe toată lumea. Cei opt primari pe care vi i-am enumerat mai devreme sunt un prim lot, dacă doriţi. Ei sunt mai mulţi. Îi vom anunţa pe măsură ce vor face pasul oficial. Aceştia au fost primii mai curajoşi, dar sunt o parte mică dintre cei care m-au determinat şi pe mine să fac pasul către Pro România, în urma discuţiile pe care le-am avut şi cu domniile lor în ianuarie. Ei toţi au spus: «Domnule, nu se mai poate. A ajuns să ne fie ruşine de apartenenţa politică la PSD». Ei rămân primari PSD, ALDE, PNL fiindcă altfel îşi pierd mandatul, dar activitatea lor politică va fi în susţinerea Pro România”, a declarat Tudose, cu precizarea că după alegerile din 26 mai, toate ameninţările vor fi de prisos, deoarece Guvernul PSD nu va mai exista.

“Vreau să atrag atenţia la modul cel mai serios foştilor colegi de la PSD. Apropo de ameninţările pe care le tot transmit către primarii PSD  şi diverşi oameni de bună-credinţă din partid care vor să vină la Pro România, că acestea pot fi valabile încă o lună, o lună şi ceva, până la alegeri. Dacă există viaţă şi după 26 mai, şi va exista viaţă în mod cert după această dată, va fi cu un alt Guvern. În mod cert după Alegerile Europarlamentare va fi o moţiune care va trece. Un PSD cu un procent puţin peste 20% e clar că nu va mai avea nicio legitimitate să stea în fruntea ţării şi va fi un alt Guvern. Ceea ce va rămâne din PSD în mod cert nu va face parte din acel Guvern. Atunci, toate armele pe care le flutură ei acum în faţa celor care se manifestă Pro România, le recomand să ţină paloşul respectiv pentru pantalonii proprii, pentru după 27 mai. De abia aşteptăm cu toţii o materializare a unui gen de ameninţare, că va fi spectacol! Credeţi-mă pe cuvânt!”, a conchis deputatul brăilean.
Categorie articol: 

Comentarii