Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Strategia PNL Brăila pentru alegeri

Vârful de lance al PNL Brăila a susţinut, vineri, o conferinţă de presă pentru a oficializa, în plan local, opţiunea partidului pentru Primăria Municipiului. Mai exact, copreşedintele liberalilor brăileni, Cătălin Boboc, însoţit de deputatul Vasile Varga (vicepreşedinte la nivel naţional) şi de viceprimarul Alexandru Dănăilă, a dorit să explice motivele care au stat în spatele deciziei sale de a candida pentru fotoliul de primar, dar şi să îşi expună câteva dintre planurile pentru administraţia locală. "Cătălin Boboc a fost opţiunea PNL atât în urma studiilor sociologice realizate la nivelul municipiului, cât şi datorită calităţilor sale de lider, om care ştie să facă echipă şi care poate aduce o viziune nouă pentru Brăila. El, alături de consilierii locali actuali şi cei care vor să devină membri în CLM sunt convins că pot să aducă un suflu nou. Mai ales că în acest oraş nu prea s-au făcut multe. Că poate aduce în dezbatere proiecte de interes major, proiecte de interes pentru comunitate. Proiecte care să genereze, de fapt, locuri de muncă şi în final, o bunăstare pentru brăileni", a anunţat Varga, în calitate de coordonator al campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016. De asemenea, deputatul a ţinut să sublinieze că este un ferm susţinător al ideii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. "Chiar dacă a fost o discuţie între preşedintele PNL Alina Gorghiu şi actualul premier Dacian Cioloş, Curtea Constituţională nu face nicio referire dacă se pot face alegeri în două tururi. Nu are de ce. Constituţia spune că se poate face într-un tur sau două. Ba, mai mult, nu spune că în ultimele şase luni nu poate să existe o ordonanţă de urgenţă prin care să se consolideze această idee. Nu mi se pare corect ca un primar cu 15% sau 20% să câştige alegerile şi fotoliul de primar, deşi într-o competiţie sunt 4 - 5 candidaţi. Ce legitimitate va avea cu un asemenea procent?", a mai completat liberalul.

Boboc vrea transparenţă totală la CJ şi CLM

Senatorul Cătălin Boboc susţine că nu a fost o decizie uşoară să candideze pentru Primăria Municipiului, însă în cele din urmă a ajuns la concluzia că din postura de parlamentar nu are ocazia să se implice concret pentru comunitatea brăileană, aşa cum o face din fotoliul de primar. "Niciodată într-o astfel de decizie lucrurile nu merg foarte uşor. Decizia nu e una simplă, dar pot să vă spun că e una cântărită bine şi asumată. Din experienţa de câţiva ani pe care am avut-o în administraţia locală, în Parlament, în viaţa politică şi în viaţa socială până la urmă, experienţa mea de viaţă am înţeles un lucru: în primul rând, când lucrurile nu merg într-o comunitate, un oraş, vina este a oamenilor. Problema o reprezintă oamenii care coordonează şi gestionează diferitele activităţi. De multe ori dăm vina pe legi, prevederi, proceduri, finanţări şi aşa mai departe. Dar îmi este foarte clar faptul că oamenii sunt principala problemă. Tot pe aceleaşi legi, proceduri, finanţări şi bugete sărăcuţe îşi desfăşoară activitatea şi oraşe precum Braşov, Târgu Mureş, Arad, Cluj, Alba Iulia. Dar oamenii ăia probabil că au avut grijă întâi de ceea ce înseamnă problemele comunităţii şi mai apoi problemele personale, de clientelă de partid. Or, dacă mă întrebaţi pe mine ca o concluzie a celor 25 de ani încheiaţi de guvernare PSD-istă a oraşului şi a judeţului Brăila, aş spune că asta e principala problemă: au atât de multe guri de hrănit, niciodată banii nu sunt suficienţi, niciodată nu e timp destul să le faci pe toate astfel încât toţi ai lor să fie mulţumiţi", a afirmat Boboc. Acesta a precizat că va încerca, cu ajutorul consilierilor liberali de la CJ şi CLM, să transparentizeze modul în care se fac achiziţiile publice, contractele, execuţiile de lucrări prin intermediul unor proiecte de hotărâri. Ideea PNL-iştilor face referire la postarea pe site-ul Primăriei şi a CJ-ului a tuturor acţiunilor legate de bani publici. Potrivit lui Boboc, un asemenea proiect ar putea figura pe ordinea de zi a şedinţelor ordinare de la municipiu şi judeţ.

Dănăilă, interesat de Consiliul Judeţean

La rândul său, viceprimarul Alexandru Dănăilă a precizat că cel mai probabil va figura pe lista PNL pentru Consiliul Judeţean Brăila. Cu toate acestea, liberalii nu au dorit să puncteze deocamdată dacă actualul viceprimar este o eventuală propunere pentru fotoliul de vice la CJ. "Eu mi-am exprimat intenţia cu privire la obiectivele mele pentru viitorul mandat în administraţia locală. Voi candida pe lista consilierilor judeţeni. Asta este opţiunea mea deocamdată. (...) Cu privire la situaţiile viitoare din CLM şi CJ pot să vă spun un singur lucru: vom fi în faţa unui test. Tot ce am făcut până acum au fost nişte lucruri pe care le-am considerat în avantajul Brăilei, în avantajul dezvoltării oraşului nostru. Cât am putut să implementăm? Foarte puţin, din păcate. Toţi candidaţii, toate partidele vor trece un test în momentul alegerilor locale. În funcţie de nota pe care o vom lua din partea cetăţenilor - pentru că la asta se rezumă tot -, vom şti dacă avem posibilitatea să ne implicăm într-o majoritate formată atât la CLM, cât şi la CJ. Ăsta este obiectivul nostru ca partid. Dar până atunci, nu putem discuta despre majorităţi sau vicepreşedinţi. Pe mine mă interesează ca judeţul ăsta să aibă o strategie de dezvoltare şi în haosul în care astăzi, ne scăldăm cu toţii, cel puţin la nivel judeţean, să fie făcută ordine", a declarat Dănăilă.

PNL-iştii se aşteaptă la o campanie murdară

Cel puţin asta au afirmat atât senatorul Cătălin Boboc, cât şi deputatul Vasile Varga. Mai mult, şeful de campanie al liberalilor a afirmat că din punctul său de vedere, lupta pentru Primăria Brăila se va da între cei doi candidaţi "tineri" ai PNL şi PSD - Boboc şi deputatul Marian Dragomir. "E adevărat că este o luptă între doi tineri. Sunt din aceeaşi generaţie. Dar vorbim şi de experienţa şi de maturitatea unora dintre ei, care au mai deţinut nişte funcţii. Cele două partide PNL şi PSD se vor bate. Sondajele asta spun astăzi. (...) Cum să nu mă aştept la o campanie murdară?! Mă aştept la asta în special din partea unui candidat. Există un singur om care va face campanie murdară", a afirmat Varga.

 
Categorie articol: 

Comentarii