Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Start la judecată pentru atacatorul lui Corbu

trimis în judecată pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi distrugere, Ionuţ Vrânceanu, cel care s-a năpustit cu toporul asupra liderului interlop din Lacu Dulce, nu are şanse să scape • instanţa a respins excepţiile invocate în cauză şi a dispus începerea judecăţii, primul termen fiind stabilit pentru săptămâna viitoare

 

După ce l-a atacat cu toporul pe interlopul Stănel Corbu, cunoscut ca lider al grupării din Lacu Dulce, Ionuţ Marian Vrânceanu a încercat în zadar să scape de judecată. În decembrie, procurorii l-au găsit vinovat pe locotenentul lui Corbu pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi distrugere, dosarul fiind trimis în instanţă. În cauză au fost invocate unele excepţii, însă cel acuzat nu a obţinut câştig de cauză, iar instanţa a spus “Start” la judecată. A fost deja stabilit şi primul termen la Judecătoria Brăila, data de 14 februarie, după cum se arată pe site-ul instanţei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ionuţ Marian Vrânceanu după ce, în octombrie 2015, la Parchet au început să curgă plângerile penale, toate fiind legate de o singură cauză: atacul cu toporul asupra lui Corbu. La data de 15 octombrie 2015, una dintre plângeri a fost formulată chiar de Corbu Stănel, acesta arătând faptul că, în data de 8 octombrie 2015, în jurul orei 12.00, în timp ce se afla la intersecţia străzilor Ştefan Secăreanu cu Cezar Boliac a fost lovit cu un topor, în zona braţului stâng, de către Ionuţ Vrânceanu. După cum au stabilit anchetatorii, inculpatul Vrânceanu Ionuţ se afla la intersecţia străzilor menţionate, zonă în care persoana vătămată Lăcătuş (fost Corbu) Stănel, deţine un imobil. Liderul interlop a apărut la volanul autoturismului BMW, iar pe fondul existenţei unei stări conflictuale, inculpatul Vrânceanu a scos un topor din geanta pe care o avea la el. S-a apropiat de autoturismul lui Corbu şi a început să lovească, provocând distrugerea parbrizului, geamului portierei stânga faţă, anvelopa şi janta stânga faţă, uşa, ornamentul ramă, panou, apărătoare, stâlp superior şi bandoul de la uşa stânga faţă. Corbu Stănel a încercat să coboare din autoturism şi să îl oprească pe inculpat din acţiunea de distrugere, dar a fost lovit de inculpat cu toporul în zona braţului stâng. În urma loviturii, interlopul Corbu a suferit o plagă contuză lungă de 5 centimetri. Speriat de ceea ce a făcut, inculpatul Vrânceanu a abandonat geanta pe care o avea la el şi a fugit.

După sesizare, organele de poliţie s-au deplasat în zona respectivă şi au găsit autoturismul distrus la domiciliul lui Corbu, chiar el ducându-l acolo după atacul din stradă. Maşina a fost examinată şi s-a constatat că erau serioase urme de distrugere pe partea stângă. Potrivit procurorilor, pentru a scăpa, Corbu a plecat în marşarier cu autoturismul, dar inculpatul l-a urmat şi a continuat să lovească. A mers în faţă încă 5-6 metri, îndepărtându-se de inculpat, după care a încercat să coboare dar nu a reuşit, asta pentru că inculpatul l-a lovit cu toporul în braţ.

La audieri, inculpatul Vrânceanu a susţinut faptul că se deplasa singur, în zona intersecţiei celor două străzi şi l-a observat pe Corbu Stănel, la volanul autoturismului, iar când s-a îndreptat spre el, a crezut că urmăreşte să îl lovească, astfel că a scos toporul şi a dat.

Judecătorii vor decide acum pedeapsa pentru inculpat.

Oricum, Vrânceanu are mai multe bube în cap, el atacându-şi propria familie, în repetate rânduri. Acesta a fost şi el la un pas de moarte, după ce a fost înjunghiat cu un cuţit, tot de doi indivizi cunoscuţi ca făcând parte din gruparea Corbu care sunt căutaţi acum de poliţişti.
Categorie articol: 

Comentarii