Mergi la conţinutul principal

Sprijin financiar pentru victimele violenţei în familie

Victimele violenţei în familie pot primi ajutor financiar şi material prin intermediul proiectului "Start - O viaţă de calitate în siguranţă!", implementat de Consiliul Judeţean prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) şi Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Simona Cimpoae, directorul DASPC, le-a adus la cunoştinţă primarilor din judeţ acest lucru, în cadrul unei şedinţe organizată de Consiliul Judeţean.
Pe lângă suportul material pentru a-şi amenaja o locuinţă, persoanele agresate fizic beneficiază şi de cursuri de calificare în diverse domenii de activitate. Ulterior, acestea se pot angaja, devenind astfel independente financiar.
"A fost încheiat un protocol care vizează implementarea unui proiect pentru o viaţă mai bună. Este vorba despre sprijinul pe care dorim să-l acordăm victimelor violenţei în familie. La nivelul DGASP au fost înfiinţate două centre de găzduire a victimelor violenţei în familie. Mai e o altă categorie, cea a victimelor în cazul cărora nu e necesară internarea. Proiectul se referă la acordarea unor ajutoare materiale, financiare, în funcţie de nevoile identificate în fiecare caz. De exemplu, în cazul unei femei care este victima violenţei în familie este necesară consolidarea locuinţei sau acoperişului. Va beneficia de un ajutor prin intermediul proiectului pentru refacerea locuinţei. De asemenea, se implementează un curs de pregătire profesională care se adresează victimelor violenţei în familie. Chiar vă rog să ne contactaţi de câte ori aveţi asemenea cazuri în localităţile dumneavoastră", a declarat Simona Cimpoae.

Un pumn pentru renovarea casei?!

După declaraţiile şi exemplul oferite de directorul DGASPC, primarii au ridicat problema celor care vor interpreta condiţiile de acordare a sprijinului material. Şi asta deoarece, au recunoscut unii dintre ei, în anumite comunităţi potenţialii beneficiari ar putea ajunge chiar la a regiza bătăi doar pentru a-şi renova casa. "Cum adică? A fost bătută o femeie, vine la dumneavoastră şi îi daţi banii? Ăştia se vor bate pentru a primi bani de la dumneavoastră. Azi schimbă acoperişul, mâine pun geamuri termopan şi aşa mai departe", a cerut lămuriri Marian Iconaru, primarul localităţii Ulmu.
"După ce se primeşte sesizarea, va veni un asistent social, angajat al Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, care va realiza o anchetă socială şi va propune acordarea ajutorului respectiv. Proiectul nu distinge...decizia va fi luată de cel care implementează în privinţa ajutoarelor financiare, materiale...Era un exemplu. Acum nu e obligatoriu ca toate persoanele care nu au acoperiş la case să se încadreze în program", a replicat Cimpoae.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro