Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Specialisti europeni in transporturi, prezenti la Braila in cadrul programului "Pilot" accesat de "Braicar"

Saptamina trecuta, timp de trei zile, s-a desfasurat la Braila Intilnirea expertilor din cadrul proiectului european "Pilot" cu reprezentanti ai principalilor parteneri locali, pe tema realizarii planului integrat de transport urban durabil. Gazda acestei Intilniri a fost SC "Braicar", societate la propunerea careia municipiul Braila a aderat la organizatia internationala "POLIS" si a fost selectat alaturi de Evora, Lancaster si Tallin In proiectul "Pilot". Pe perioada celor trei zile, delegatia din partea organizatiei din care a facut parte Sylvain Haon, directorul executiv al "POLIS" si Bela Doren, expert In cadrul proiectului "Pilot", au avut intilniri cu reprezentanti ai municipalitatii, Inspectoratului Scolar Judetean, Agentiei pentru Protectia Mediului, "Braicar", ai serviciului de politiei rutiera, precum si cu presedintii unor ONG-uri locale. "Dezvoltarea din punct de vedere urbanistic a orasului nostru a constituit baza discutiilor purtate, precum si posibilele scenarii de transport pornind de la aceasta viziune asupra evolutiei din punct de vedere economic, social si cultural a Brailei", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei.
In cea de-a treia zi expertii straini s-au intilnit cu reprezentanti ai RA "Apa", pe tema discutiilor fiind corelarea care trebuie sa existe Intre acest serviciu public si cel de transport din perspectiva dezvoltarii planului integrat de transport urban durabil.
In final, delegatia a vizitat orasul In principalele zone de viitoare dezvoltare urbanistica, in zonele nevralgice din punct de vedere al transportului public local, toate acestea Intregind ansamblul care va sta la baza elaborarii planului promovat prin programul "Pilot".
In acelasi material de presa se arata ca peste citeva luni alti experti vor veni la Braila in cadrul aceluiasi program pentru a continua activitatea, la final, urmind a fi pus la dispozitia autoritatilor un instrument de lucru important In elaborarea si aplicarea oricaror acte ale guvernarii locale pe probleme de trafic urban si transport public.
Reamintim ca principalul operator de transport, la care Consiliul Local Municipal este actionar unic - SC "Braicar" SA - a cistigat un program cu finantare europeana care are ca scop realizarea unui studiu integrat privind transportul si mobilitatea la nivelul a 4 comunitati din Europa: Braila din Romania, Evora - Portugalia, Tallin - Estonia si Lanchaster din Anglia. Proiectul derulat de o organizatie neguvernamentala - "Polis" - din Belgia, cu sediul la Bruxelles, are o valoare de 12.800 euro si beneficiaza de o finantare de 75% din partea Uniunii Europene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii