Mergi la conţinutul principal

Soluţii pentru deblocarea secţiei de Cardiologie a SJU

• preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, susţine că ar avea o soluţie pentru folosirea secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean, în contextul în care există un litigiu cu «Vamed» • liberalul a amintit modul în care municipalitatea a procedat în cazul Bulevardului Dorobanţilor, care se află într-o situaţie similară • acesta a afirmat că a avut o discuţie cu şeful judeţului Francisk Chiriac, care ar fi achiesat la ideea sa • consilierul judeţean PNL este dispus să îşi asume negocieri cu firma care a făcut lucrări la Spital, astfel încât secţia realizată în proporţie de 98% să fie pusă în funcţiune

 

Liberalii brăileni dau semnale că sunt gata să se implice activ în administrarea urbei, chiar dacă se află în opoziţie. Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că ar avea o soluţie pentru deblocarea secţiilor de Cardiologie, Pediatrie de la Spitalul Judeţean. Consilierul judeţean a pornit de la informarea recentă primită de la CJ Brăila în privinţa celor 4 proiecte aflate în execuţie, printre care se află şi acesta de la spital, realizat în proporţie de 98%, dar în litigiu cu firma constructoare - SC Vamed România SRL.

“De câţiva ani de zile clădirea respectivă este închisă. În cea mai mare parte, aparatura este montată deja, dar a ieşit din garanţie şi nu a fost nici măcar testată, nu a fost nici măcar o zi exploatată. CJ este într-un litigiu cu firma care a contractat lucrarea de proiectare şi execuţie. Firmă care mai departe, înţeleg că a subcontractat şi au început să apară probleme la nivel de execuţie. Din cauza unor litigii comerciale - cine are dreptate, cine nu are dreptate, cine trebuie să plătească şi cine nu -, noi stăm astăzi cu spitalul blocat. Ceea ce este o greşeală. Eu am cerut câteva informaţii legate de spital şi la nivelul informaţiilor pe care le am astăzi, vreau să fac o propunere către CJ şi preşedintele Consiliului. Am avut o discuţie telefonică cu domnul Chiriac, ieri, şi s-a arătat deschis la această propunere a mea”, a afirmat Dănăilă, cu precizarea că ar urma să mai aibă câteva întâlniri cu liderul judeţului.

 

Ce propun liberalii

Plecând de la ideea că secţia este realizată în proporţie de 98%, Dănăilă a precizat că şi-ar dori încheierea unui acord cu firma contractată de CJ, astfel încât să se realizeze un proces-verbal de predare - primire a clădirii noi, în paralel cu litigiul aflat în curs şi cu cercetarea procurorilor DNA acolo. Acesta a punctat că în perioada când era viceprimar a reuşit să facă un lucru similar cu Bulevardul Dorobanţilor, pe care nu s-ar fi circulat în prezent, în caz contrar.

“Noi astăzi circulăm pe Bulevardul Dorobanţilor pentru că s-a încheiat un proces verbal de predare şi preluare a străzii, deşi ea nu a fost recepţionată niciodată oficial. Adică recepţia finală nu a fost făcută, strada este în continuare la constructor, dar noi putem să o utilizăm. Sunt nişte prevederi în lege, articolul 31 din Legea 273/1994 prevede această posibilitate ca investitorul să preia în timpul execuţiei părţi din construcţie pe care să le poată exploata. Deci noi stăm degeaba de atâţia ani cu acea clădire închisă la spital, pentru că am fi putut să o luăm, să o folosim şi între timp să ne judecăm. Cum se întâmplă la Primărie. Municipiul are un proces şi astăzi cu «Tancrad». Înţeleg că există în continuare o cercetare penală la DNA cu speţa Dorobanţilor. Ca şi în cazul spitalului, cu Vamed. Dar din punctul meu de vedere pentru preluarea imobilului nu ar trebui să fie o problemă faptul că există o cercetare la DNA. Din ceea ce cunosc eu, la fel ca la Primărie şi la Spitalul Judeţean, cercetarea este pe modalitatea în care a fost atribuit contractul. Procedurile de licitaţie, caiet de sarcini şi alte chestiuni care ţineau strict de achiziţie. Odată pus contractul în derulare, el produce efecte. Avem un contract semnat, suntem părţi şi ne asumăm drepturile şi obligaţiile din contractul respectiv”, a declarat Dănăilă.

Acesta susţine că şi-ar dori înfiinţarea unei comisii la nivelul CJ Brăila care să se ocupe de acest aspect, entitate în cadrul căreia să activeze şi consilieri judeţeni. Dănăilă susţine că este dispus să îşi asume acest rol, dacă şeful CJ consideră că funcţionarii nu vor să o facă de teama DNA. Liberalul a mai precizat că ar vrea să facă o adresă către procurorii anticorupţie prin care să le ceară opinia despre posibila îngreunare a anchetei de la spital în cazul folosirii clădirii respective sau nu. Dănăilă a spus că a făcut acelaşi lucru pentru Bulevardul Dorobanţilor şi a primit un răspuns favorabil.

“S-ar realiza un proces verbal de predare - preluare. Ar trebui să fie ambele părţi de acord. Asta este prima fază pe care eu o propun. Şi constructorului şi investitorului. Eu chiar cred că ar exista motive serioase ca acel constructor să fie de acord să o dea. Pentru că acea clădire se degradează pe zi ce trece”, a mai punctat sursa citată.

În paralel, Dănăilă susţine că se pot face achiziţii noi pentru dotarea secţiilor, fără să se genereze probleme în privinţa litigiului de la spital.

“Este un punct pe care şi eu, şi colegii mei din PNL, ni l-am asumat în campania electorală pentru alegerile locale. Infrastructura de sănătate, infrastructura rutieră şi infrastructura care ţine de zona industrială pentru crearea de locuri de muncă. Practic, începând cu această iniţiativă care sper să se finalizeze, PNL participă la îndeplinirea programului de Guvernare pe care şi l-a asumat. Acolo unde PSD-ul nu poate să o facă şi unde actuala conducere a Primăriei şi a CJ nu au reuşit să rezolve problemele ne vom implica noi şi vom încerca să le rezolvăm”, a mai adăugat Dănăilă.

Liberalul a precizat şi că a purtat discuţii cu medicul Bogdan Minescu în privinţa aducerii la Brăila a unor cadre medicale care să lucreze la Cardiologie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro