Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SOCIAL: Peste 1.900 de bucureşteni au chemat Salvarea de vineri până duminică seara

Peste 1.900 de bucureşteni au solicitat intervenţia unui medic la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov de vineri până duminică, ora 20.00, însă numărul cazurilor a fost semnificativ mai mic faţă de perioada similiară a anilor precedenţi, a declarat pentru NewsIn managerul Serviciului, Alis Grasu.

Chiar dacă unii bucureşteni au avut parte de un weekend prelungit, dată fiind Ziua Interanţională a Muncii, şi au petrecut mai mult ca de obicei, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă a Municipiului Bucureşti spun că numărul solicitărilor nu a depăşit media de cazuri dintr-un sfârşit de săptămână obişnuit.

"Nu ne putem plânge că am muncit mai mult ca de obicei. Acest lucru, credem noi, se datorează şi faptului că foarte mulţi bucureşteni au ales să petreacă ziua de 1 Mai în alte localităţi", a precizat dr. Alis Grasu.

De altfel, din totalul celor peste 1.900 de solicitări, 1.150 au fost urgenţe de diverse patologii.

"Au existat 26 de persoane căzute în stradă, 16 come, o parte dintre acestea cauzate de consumul excesiv de alcool, 181 de lipotimii şi sincope şi 10 accidente auto pentru care a fost solicitat serviciul de ambulanţă. Au fost, de asemenea, 17 tentative de suicid, din fericire nereuşite, şi 12 femei au fost transportate la spital pentru a naşte", a conchis dr. Alis Grasu.
Categorie articol: 

Comentarii