Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SOCIAL: Asociaţia "Cuţu-Cuţu" protestează din nou la Parlament, luni şi marţi

Reprezentanţii Asociaţiei "Cuţu-Cuţu" anunţă că luni şi marţi vor participa în Parcul Izvor, lângă Palatul Parlamentului, la noi acţiuni de protest faţă de eutanasierea câinilor comunitari, dar şi faţă de maltratarea cailor sălbatici din Deltă.

"Eutanasierea câinilor se află pentru a doua oară pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, începând cu luna aprilie a acestui an. Dorim ca eutanasierea să fie scoasă din proiectul legislativ şi ca sterilizarea să fie admisă ca metodă de control al populaţiei canine", spun cei de la "Cuţu-Cuţu", în opinia cărora eutanasierea duce la costuri uriaşe şi scade nesemnificativ, doar pe termen scurt, populaţia canină.

Numărul câinilor fără stăpân din Bucureşti este estimat la peste 40.000. În primele două luni ale anului, peste 1.400 de bucureşteni, dintre care 274 de copii, au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de câini vagabonzi, conform datelor Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Reprezentanţii asociaţiei mai cer modificarea OUG 57/2007, prin care caii sălbatici să fie consideraţi "specie protejată". Asociaţia precizează că a depus deja o plângere penală la Parchetul Tulcea împotriva autorităţilor şi a proprietarilor de cai sălbatici din Deltă, care ar fi permis maltratarea animalelor.

Protestul de luni va începe la ora 15.00, iar cel de marţi, la 10.00.
Categorie articol: 

Comentarii