Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Vrancea: Muncitorii care au murit la Jaristea s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-un bazin

Cei doi muncitori care au murit, vineri, la o societate de productie si îmbuteliere a vinului din Jaristea, s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-un bazin din beton pe care unul dintre ei încerca sa-l curete, transmite corespondentul NewsIn.

Cei doi barbati erau angajati din 2005 la Odovitis Jaristea.

Unul dintre munciori, Maricel Dinu, din Brosteni, a intrat într-un bazin din beton pentru a-i curata peretii. Vazând ca nu mai iese, colegul sau Stefan Bahamat, din Jaristea, a coborât si el în bazin pentru a vedea ce s-a întâmplat cu Maricel. Amândoi au murit asfixiati. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viata. Dupa 40 de minute de resuscitare, acestia au declarat decesul.

Administratorul societatii, Adrian Porumb a precizat ca barbatul din Brosteni care a intrat primul în bazin, a fost atentionat sa nu coboare pâna când nu va veni seful centrului.

„Eu nu eram aici când s-a întâmplat tragedia, eram la Focsani. Activitatea era în plan pentru ziua de astazi (vineri - n.r), dar angajatului din Brosteni i s-a spus sa nu coboare în bazin pâna când seful centrului nu se va întoarce de la Focsani, unde plecase sa-mi aduca mie niste documente. Nu a ascultat de nimeni si nici nu a anuntat ca va coborî. El trebuia sa curete peretii bazinului din beton, dar numai sub supraveghere. Cel de-al doilea a intrat dupa el sa vada ce s-a întâmplat si au murit amândoi. Sunt angajati aici de foarte multa vreme si au fost instruiti, echipati corespunzator si tot ce mai este necesar. Acum, activitatea firmei a fost sistata pâna la finalizarea verificarilor", a spus Adrian Porumb.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vrancea au început o ancheta în acest caz. „Am fost sesizati ca doi angajati de la aceasta crama au fost gasiti decedati, într-un rezervor din beton. Persoanele au fost scoase de catre angajatii primariei si s-a constatat decesul. Cauza mortii va fi stabilita de catre specialistii de la SML, iar cauza producerii evenimentului o vom stabili noi în urma cercetarii", a afirmat Valentina Anghel, din cadrul ITM Vrancea.

Cei doi barbati decedati au lasat în urma trei copii minori. Barbatul din Jaristea este tatal unui copil care este elev în clasa a VI-a, iar barbatul din Jaristea a lasat în urma doi copii. Administratorul societatii a precizat ca va ajuta familiile victimelor.
Categorie articol: 

Comentarii