Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simona Drăghincescu, acuzată de ANI că se află în stare de incompatibilitate

• consilierul judeţean PND Simona Drăghincescu este acuzată de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) că se află în stare de incompatibilitate din 10 iunie 2017 şi până în prezent • acuzaţiile au venit pe fondul faptului că aceasta exercită simultan funcţia de consilier judeţean şi cea de director general adjunct la “Zona Liberă”, aflată sub autoritatea CLM Brăila • Drăghincescu susţine că a fost informată despre această situaţie încă de acum 6 luni, însă nu este de acord cu acuzaţiile şi are de gând să se judece “până la Curtea Constituţională”

 

Simona Drăghincescu este acuzată de Agenţia Naţională de Integritate că se află în stare de incompatibilitate. Inspectorii ANI au emis un comunicat de presă în care preşedintele PND Brăila figurează pe “lista incompatibililor” alături de alţi 18 aleşi locali din ţară. Pe scurt, aceasta este acuzată că se află în stare de incompatibilitate deoarece a deţinut simultan (începând cu 10 iunie 2017) fotoliul de consilier judeţean şi cel de director general la Regia Autonomă “Administraţia Zonei Libere Brăila”, care este sub autoritatea Consiliului Local Municipal Brăila.

“Începând cu data de 10 iunie 2017, aceasta exercită simultan funcţia de consilier judeţean şi pe cea de director general adjunct la Regia Autonomă «Administraţia Zonei Libere Brăila», aflată sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Brăila. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 şi nu a respectat dispoziţiile art. 91, alin. (3), teza 1 din acelaşi act normativ”, se arată în cadrul comunicatului emis de ANI.

Potrivit aceluiaşi document emis de inspectorii Agenţiei, art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, spune că: „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: (…) d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director (…) la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local, precum şi la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă, cu excepţia reprezentanţilor în adunarea generală a acţionarilor la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a membrilor în consiliile de administraţie ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ de stat sau confesionale şi ale spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale sau a altor reprezentanţi ai instituţiilor publice din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale sau la care unitatea administrativ-teritorială respectivă deţine participaţie, în cazul consilierului judeţean”.

De asemenea, art. 91, alin. (3) din Legea nr. 161/2003, spune că „(3) Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secţiuni este obligat să demisioneze din una dintre funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.”

 

Drăghincescu contestă acuzaţiile ANI

Contactată de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Simona Drăghincescu a afirmat că a fost informată despre această situaţie încă de acum 6 luni, însă nu este de acord cu acuzaţiile şi are de gând să se judece “până la Curtea Constituţională”, dacă va fi nevoie.

“Ce să fac? Ce fac şi restul din ţara asta. Ne judecăm. Bineînţeles, totul se contestă în ţara asta. Justiţia este suverană. Am încredere în Justiţie! Da, m-au înştiinţat încă de acum 6 luni. Asta este. Nu sunt numai eu în situaţia asta, sunt zeci de consilieri locali care nu au ştiut că s-a schimbat legea. V-am spus: ne judecăm până la Curtea Constituţională. Eu rămân în continuare pe poziţii”, a declarat Drăghincescu, cu precizarea că nu are de gând să renunţe la vreun fotoliu deţinut deocamdată.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii