Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Serviciul de salubrizare este foarte scump, iar modul de indeplinire a sarcinilor lasa mult de dorit"

"Organizatia locala PD Ianca si eu personal nu avem nici o implicare in problema aparuta intre conducerea Primariei Ianca si firma "Curat Serv" asa cum nu avem nici o legatura cu conducerea acestei firme", a precizat fostul primar al orasului Ianca, Traian Cismas. Cismas s-a aratat nemultumit de afirmatiile actualului primar al orasului, George Fanel Chirita, din articolul "De 6 ani, la Ianca, salubrizarea orasului se face in afara legii", pe care le-a catalogat drept incorecte. Cismas a criticat modul in care in prezent se efectueaza serviciul de salubrizare, pe care il considera extrem de scump si prost facut.
"Afirmatiile actualului primar, Fanel Chirita, cum ca in spatele scandalului am fi noi, PD Ianca, sint eronate. Cred ca primarul ar trebui sa se ocupe de problemele concrete ale orasului si, in speta, de adevaratele probleme cu care se confrunta orasul in ceea ce priveste salubrizarea. Pretul serviciului este foarte mare, iar modul de indeplinire a sarcinilor lasa mult de dorit. Verificati niste facturi si va veti convinge. De exemplu, in lunile de iarna, decembrie, ianuarie, februarie, ele au fost de peste 120 milioane de lei, iar cum a aratat orasul cetatenii au vazut. In perioada mandatului meu cea mai scumpa factura de salubrizare nu a depasit 70 - 80 milioane de lei", a declarat Cismas.

"Sa ne fereasca Dumnezeu, ca vine vara!"

Nici modul in care a fost incredintat acest serviciu, fara licitatie, nu i se pare corect. Fostul primar sustine ca in sedintele de Consiliu Local, consilierii PD s-au impotrivit, dar atit timp cit majoritatea a votat pentru propunerea primarului Chirita, nu au avut de ales.
"Cind am concesionat acest serviciu, eu am facut licitatie si a cistigat firma care a avut cea mai buna oferta. Am fost obligat sa procedez asa pentru ca fostul operator de salubrizare nu isi facea treaba. Avea citiva angajati, iar orasul arata groaznic. Nu avea personal, nu avea dotari, am vrut doar sa demonstrez cetatenilor ca locuiesc intr-un oras si am reusit. Numai parcul, daca ne gindim cum arata si cum arata acum, si tot este un exemplu. Nu eu am ales "Curat Serv", a fost o comisie, de aceea consider ca afirmatiile primarului Chirita sint incorecte. Contractul a fost incheiat in baza legislatiei din acea vreme. Si, oricum, nu am facut ce a facut dinsul, sa dau acest serviciu public fara licitatie. Chiar am ridicat problema in Consiliul Local, dar majoritatea consilierilor au votat pentru Chirita si nu am avut incotro. Mai consider ca nu are nici o legatura activitatea de salubrizare cu statia de epurare si de aceea nu inteleg de ce nu a obtinut inca licenta. Nu stiu ce se poate intimpla, dar sa ne fereasca Dumnezeu sa nu fie in regula, si sa fie sistata activitatea de salubrizare, mai ales ca vine vara", a atras atentia fostul primar.
Reamintim ca ieri, prin articolul "De 6 ani, la Ianca, salubrizarea orasului se face in afara legii", avertizam ca in scurt timp, Ianca ar putea deveni scena unui scandal de proportii a carui miza este serviciul public de salubrizare. Desi ambele parti implicate in conflict, primarul orasului, George Fanel Chirita (PSD) si patronul fostei societati care asigura serviciul de salubrizare, "Curat Serv", Fanel Baluta (PNG), sustin ca totul este o "sicana politica", in spatele careia s-ar afla de fapt conducerea filialei locale a PD, in realitate problemele sint grave. Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala (ANRSC) ne-a confirmat, prin intermediul Biroului de presa, ca operatorul, Directia Serviciilor Publice Ianca, care asigura salubrizarea orasului si gestioneaza statia de epurare a apei nu detine licenta din partea Autoritatii Nationale si nici nu are depuse documentele necesare obtinerii ei. ANRSC va declansa o actiune de control in urma careia va lua masurile impuse de lege, ce pot ajunge inclusiv la sistarea activitatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii