Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serviciile Publice din Ianca si Faurei negociaza un "armistitiu" cu AVAS

In urma unor discutii purtate cu reprezentanti ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) edilii oraselor Ianca si Faurei se declara optimisti in ceea ce priveste depasirea situatiei de criza generata de blocarea instituita de catre AVAS asupra conturilor mai multor debitori, printre care se numara si Serviciile Publice ale Consiliilor Locale din Ianca si Faurei. "In cursul acestei saptamini, a venit la noi la primarie, precum si la colegul de la Faurei, un reprezentant al institutiei care a blocat conturile celor doi agenti bugetari, ocazie cu care ne-am prezentat situatiile financiare inclusiv posibilitatile de plata. Din primele discutii, la care au participat si conducerea serviciului public, a reiesit ca solutia pentru iesirea din criza ar fi incheierea unui grafic de reesalonare la plata a datoriei catre AVAS. Urmeaza ca ambii agenti bugetari sa faca un memoriu catre AVAS si sa negocieze termenii reesalonarii in functie de posibilitatile de plata. In aceste conditii, speram ca in cel mai scurt timp sa se rezolve aceste probleme", ne-a declarat primarul orasului Ianca, Fanel Chirita.
Cei doi debitori din Braila, datoreaza AVAS 302.186,31 lei RON adica circa 3 miliarde lei vechi. Cea mai mare datorie o inregistreaza Serviciul Public al CL Ianca - 180.416,42 lei RON (1,8
miliarde lei vechi), diferenta de 121.769,89 lei RON (1,2 miliarde lei
vechi) reprezentind datoria SP al CL Faurei. Important de mentionat este ca datoriile au fost consolidate in valuta, suma certa fiind de 53.204 USD in cazul SP al CL Ianca si 35.909 USD in cazul SP al CL Faurei.
Reamintim ca, prin Ordinul nr. 1013/17.08.2005, AVAS a dispus înfiintarea popririi asupra oricaror sume prezente si viitoare existente în conturile a 1.094 debitori preluati de la "Distrigaz Nord", "Distrigaz Sud", "Electrica Banat", "Electrica Dobrogea", "Electrica Moldova" si "Electrica Oltenia" în baza dispozitiilor OUG nr. 37/2004 privind masuri de diminuare a arieratelor în economie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii