Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sensul giratoriu de la ieşirea din Brăila spre Galaţi este gata

• a costat 376.600 lei, fără TVA (echivalentul a 83.700 euro), şi a fost executat de firma “Promotas” SRL Brăila • aceasta a câştigat la licitaţie contractul fix în urmă cu un an, în octombrie 2017 • tot “Promotas” lucrează şi la giratoriul din intersecţia bulevardul Cuza cu Calea Galaţi, pe care încearcă să îl termine zilele acestea

 

La aproape un an de zile de când a fost contractată lucrarea, sensul giratoriu de la ieşirea din oraş spre şoseaua Dig Brăila - Galaţi DN 22B, la intersecţia cu strada Mircea Mălăeru, este, în sfârşit, aproape gata. Acesta are amenajată  insula centrală, cu gazon şi arbuşti decorativi, însă amenajarea peisagistică încă nu este gata şi pe bretelele separatoare. Dincolo de acest amănunt, circulaţia auto se poate desfăşura normal în această intersecţie, după luni de zile în care a fost şantier în lucru.

Contractul pentru acest sens giratoriu a fost câştigat, în octombrie 2017, de firma “Promotas” Brăila, patronată de fostul consilier judeţean PSD Marcel Motoc. Aceasta s-a angajat să proiecteze şi să execute giratoriul contra sumei de 376.600 lei, fără TVA (echivalentul a 83.700 euro). Înainte de licitaţie, Primăria alocase pentru proiectul respectiv suma de  378.152 lei, fără TVA, deci s-a făcut o economie la contract de 1.552 lei.

Tot firma “Promotas” a câştigat şi contractul pentru amenajarea sensului giratoriu de la intersecţia bulevardului Cuza cu Calea Galaţi. Firma în cauză a câştigat în vara acestui an licitaţia organizată de Primăria Brăila, angajându-se să facă lucrarea pentru o sumă substanţial mai mică decât pentru cea de la ieşirea din Brăila, fiind vorba, mai exact, de 186.430 lei, fără TVA. Deocamdată, la giratoriul de la intersecţia Cuza cu Calea Galaţi încă se mai lucrează la turnarea covorului asfaltic şi la executarea racordurilor laterale. Această ultimă operaţiune a început de vineri, 19 octombrie, iar autorităţile locale spuneau că ar trebui să fie gata până luni, 22 octombrie, în contextul în care trebuia menţinut un ritm cât mai alert, pentru a se ridica mai repede restricţiile impuse în trafic. Cu toate acestea turnarea covorului asfaltic nu fusese finalizată nici până ieri, 25 octombrie, când se lucra la intrarea în intersecţie dinspre bulevardul Cuza. Lucrările derulate în zonă i-au nemulţumit pe locatarii clădirilor învecinate, care s-au plâns că vibraţiile provocate de utilaje erau atât de puternice încât dădeau impresia de cutremur.
Categorie articol: 

Comentarii