Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorul Sabau nu crede in valoarea medicilor din Braila

Cel mai bun medic din Braila nu este chiar trenul de Bucuresti, ci medicul spre care te duce trenul de Bucuresti. Este opinia, formulata, ce-i drept, destul de alambicat, de senatorul-chirurg Dan Sabau. Discutia cu Sabau pe orice tema medicala este greu de purtat, dat fiind ca, indiferent care este intrebarea, acesta ajunge tot prin a acuza faptul ca este indepartat din Braila si nu i se mai permite sa opereze de catre "spirite malefice" si tot la a-si anunta ritos - pentru a cita oara?! - premiile pentru inventiile si brevetele sale. Nici observatiile ziaristilor cu privire la plictiseala determinata de ascultarea, pentru a "n"-a oara, a modului in care-si deplinge soarta cruda si a premiilor aferente, nici aluziile prea putin subtile la faptul ca ne face sa adormim, spunind, de luni de zile, aceleasi lucruri, indiferent de intrebarea pe teme de Sanatate, nu-l opresc pe Sabau sa le spuna ziaristilor inca o data povestea vietii sale si dezamagirea de a fi respins in propriul oras.
Dupa indelungi incercari de a-l aduce la subiectul intrebarii, am reusit sa obtinem de la Sabau si citeva declaratii disparate, care ar putea constitui un raspuns la intrebarea: "Este trenul de Bucuresti cel mai bun medic din Braila?". Raspunsul lui Sabau, pe scurt, asa cum l-am inteles noi, dupa polologhia prezentata drept lista a succeselor personale, ar fi "eu sint cel mai bun din Braila, dar am fost indepartat de spiritele malefice si de aceea, acum trebuie sa ma cautati la Bucuresti sau Sibiu". Raspunsul lui Sabau, mai in extenso, ar fi ca medicii buni sint profesorii universitari din Bucuresti sau alte centre universitare - vezi Sibiul - la care se duc brailenii sa-si faca examenele medicale si sa se opereze. "Nu pot sa comentez aceasta asertiune care nu-mi apartine, cum ca trenul de Bucuresti este cel mai bun medic din Braila, dar reamintesc ca pina in 2000, cel mai bun medic era trenul care venea la Braila. Se operau in serviciul de chirurgie 6000 de oameni, adica de 4 ori mai mult decit in orice sectie din Bucuresti - a se citi "eu operam la serviciul de chirurgie...". In Romania, daca vine un cetatean al UE si doreste sa fie tratat in conditii europene, are o mare problema, mai ales la Braila, unde avem un spital neacreditat, si care putea fi acreditat demult, cu putina vointa", ne-a spus Sabau. In conditiile in care senatorul a vorbit despre profesorii universitari, ca medici buni, la care apeleaza brailenii, am incercat sa aflam daca numai medicii din Braila i se par acestuia slabi, sau si aparatura. "Conditii tehnice de aparatura si echipamente exista, pentru ca laparoscop exista, dar nu se mai foloseste suficient, dupa parerea mea, tomograful exista, el trebuie ajutat, daca nu functioneaza e o problema, ecografistii sint prezenti aici, dar cred ca s-a intimplat o ruptura undeva. E vorba de faptul ca omul sfinteste locul!".
Sabau a precizat ca, in opinia sa, chiar daca formularea nu este foarte precisa, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, are dreptate cind spune ca cel mai bun medic din Braila e trenul de Bucuresti: "Presedintele Consiliului Judetean are, dupa parerea mea, un punct de vedere pragmatic si al pacientului. Cred ca are dreptate, nu in forma in care o exprima, pentru ca trenul este doar un mijloc, dar cert este ca se duc pacientii din Braila catre nume in care au incredere, din alte locuri din tara".
Categorie articol: 

Comentarii