Mergi la conţinutul principal

Se deschid Cursurile școlii de Vară a Societății de științe Istorice

* evenimentul va avea loc luni, 24 iulie, ora 9.00, în Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria” a Muzeului Brăilei „Carol I” * participă profesori de istorie din Brăila și din țară, membri ai Societății de științe Istorice * activitățile se vor desfășura la sediul Muzeului Brăilei, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos”, Casa Memorială „Panait Istrati”, Casa Memorială „Fănuș Neagu”, Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”, Centrul de Creație

 

 

 

Școală de Vară organizată la muzeu, în colaborare cu Filiala Brăila a Societății de științe Istorice din România.

Astfel, Muzeul Brăilei „Carol I” îi invită pe brăileni în ziua de luni, 24 iulie, de la ora 9.00 la Deschiderea Cursurilor școlii de Vară a Societății de științe Istorice din România, care va avea loc la sediul central din Piața Traian nr. 3, Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria”.

Prezintă: prof. univ. dr. Carol Căpiță, președinte al Societății de științe Istorice din România, conf. univ. dr. Costin Croitoru, manager al Muzeului Brăilei „Carol I”, prof. univ. dr. Arthur Tuluș, decan al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie - Universitatea „Dunărea de Jos”, dr. Bogdan Teodorescu, secretar general al Societății de științe Istorice din România și prof. dr. Dumitru Tomoni, vicepreședinte al Societății de științe Istorice din România.

Organizatori ai evenimentului sunt Filiala Brăila a Societății de științe Istorice din România, președinte prof. dr. Ștefan Aftodor, în colaborare cu Muzeul Brăilei „Carol I”. Participă profesori de istorie din Brăila și din țară, membri ai Societății de științe Istorice din România. Cursurile școlii de Vară a Societății de științe Istorice din România se vor desfășura în perioada 24-28 iulie 2023.

Dintre activitățile programate în cadrul școlii de Vară enumerăm: simpozion științific, lansări de carte, conferințe, dezbateri, mese rotunde, ateliere didactice, excursii istorice. Activitățile se vor desfășura la: sediul Muzeului Brăilei „Carol I”, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” Galați, Casa Memorială „Panait Istrati”, Casa Memorială „FănușNeagu”, din com. Gradiștea, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” Brăila, comuna Mărașu, Centrul de Creație Brăila.

Parteneri ai evenimentului cultural sunt: Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos”, Centrul Județean de Excelență Brăila, Asociația Uniunea Revoluționarilor din Brăila 1989, Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”, Cenaclul Literar „Dincolo de cuvinte N.B.”, Asociația „Ars Poetica”, „Verum Natural” Brăila.

 

               

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro