Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scoala "Mihai Eminescu" sarbatoreste patronul spiritual

Maine, la Scoala "Mihai Eminescu" sunt organizate o serie de activitati pentru a sarbatori patronul spiritual, poetul Mihai Eminescu. Intre orele 8.00 si 11,30, chiar in scoala, in fiecare clasa, profesorii si dirigintii vor prezenta biografia poetului Mihai Eminescu, coordonator fiind inst. Marilena Gogu. Copiii vor recita poezii din creatia celui sarbatorit si se vor depune flori la statuia poetului. Elevii din clasele a III-a si a IV-a vor participa la concursul "Luceafarul poeziei romanesti", sub coordonarea invatatorului Neculai Ciuperca. In cadru festiv se va lansa cel de-al 16-lea numar al revistei scolii, "Constelatia 23", coordonatori prof. Evelina Dumitrascu, Elvira Stanica si Gabriela Bulhac.
La ora 9.00, elevii clasei a IV-a E vor vernisa la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" o expozitie de carte, vor face lecturi interactive, vor prezenta un medalion literar, sub coordonarea invatatoarei Veronica Munteanu. Se vor mai organiza o expozitie cu 95 de masti din argila, "Civilizatii disparute", realizata de elevii claselor: V B, VI A , VI B, VI C, VII C, VII E, coordonati de prof. Adrian Stoica, si o alta expozitie, "Pasiuni oglindite in colectii", realizata in cadrul proiectului european Comenius "Lumea jocurilor copilariei, in trecut, prezent si viitor", coordonat de profesoarele Dorina Valcu, Carmen Marin si institutoarele Paula Marchis si Valentina Botea.
Incepind cu ora 12.00, la Teatrul "Maria Filotti" va avea loc serbarea scolii. Directorul Maria Neicu va vorbi despre realizarile scolii, "Eminescu in biblioteca virtuala" este tema alocutiunii sustinute de Claudiu Braileanu de la Biblioteca "Panait Istrati", apoi urmeaza festivitatea de premiere a Concursului interjudetean de creatie literara "Mihai Eminescu", aflat la cea de-a XII-a editie si derulat in perioada 15 decembrie - 13 ianuarie sub coordonarea profesoarelor Evelina Dumitrascu, director adjunct si Elvira Stanica. Ziua se va incheia cu spectacolul muzical coregrafic "Pasiune si talent" prezentat de elevii Scolii "Mihai Eminescu" si ai Liceului de Arta "Hariclea Darclee". Coordonatori sunt institutoarea Didina Coman si prof. Nistor Dumitru de la Scoala "Mihai Eminescu" si prof. Petrea Gogu de la Liceul de Arta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii