Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schimbare la Bacalaureat! Liceenii au ”scăpat” de probele de evaluare a competențelor

* Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență echivalarea sau recunoașterea probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale * elevii vor susține doar probele scrise

 

 

 

Veste mult așteptată de elevii care susțin anul acesta examenul de Bacalaureat. Liceenii nu vor mai susține probele orale și proba digitală, conform unei ordonanțe de urgență adoptată ieri de Guvern.

”Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență”, se arată într-un comunicat de presă.

Așadar, liceeni vor susține doar probele scrise ale examenului de bacalaureat, programate astfel: 22 iunie – limba română, 24 iunie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 25 iunie – proba la alegere a profilului și specializării.

Reamintim că în perioada 2-12 iunie atât elevii de liceu, cât și cei de clasa a VIII-a, sunt așteptați la școală în vederea pregătirii pentru examenele naționale. Reprezentanții Inspectorului Școlar Județean ne-au declarat că se vor lua toate măsurile pentru siguranța elevilor și profesorilor.
Categorie articol: 

Comentarii