Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schimbări de calibru în tabăra PNL Brăila

Agitaţie mare pe scena politică locală, ieri, după ce preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc a decis să demisioneze din fruntea organizaţiei judeţene, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional (BPN). Decizia a venit ca urmare a rezultatului prost obţinut de acesta la alegerile locale din luna iunie, când a candidat pentru Primăria Brăila. Tot la BPN a fost ales, cu unanimitate de voturi, consilierul judeţean Vasile Cortez pe fotoliul de şef interimar al liberalilor brăileni. "Am un mandat scurt, dar plin de activităţi: pregătirea alegerilor parlamentare, pregătirea alegerilor interne de partid până în luna martie 2017. Sper să pregătesc organizaţia, să activez structurile partidului, liderii de opinie, să pot să obţin un rezultat foarte bun la alegerile parlamentare", a declarat Cortez, la câteva ore după ce a luat funcţia în primire. Trebuie precizat că Vasile Cortez a ocupat poziţia de secretar general al PNL Brăila din anul 2007 şi este consilier judeţean la al treilea mandat. Potrivit sursei citate, tot în cadrul BPN al PNL s-a stabilit şi ca afaceristul Florin Cârligea (consilier judeţean) să fie prim-vicepreşedinte şi coordonator al organizaţiei brăilene. Cât despre Boboc, Vasile Cortez a ţinut să precizeze că încă mai face parte din echipa liberalilor brăileni. "Rămâne în organizaţia PNL Brăila. Se încadrează în programul de organizaţie. E membru în Biroul Judeţean, membru în Comitetul Executiv. Cred că o să ne înţelegem foarte bine şi o să rezolvăm foarte multe probleme împreună", a conchis noul şef interimar al PNL Brăila.

Dănăilă salută venirea unui nou preşedinte al partidului

Fostul viceprimar al Brăilei, Alexandru Dănăilă a emis, ieri, un comunicat de presă, prin care a declarat că venirea unei noi conduceri la nivelul partidului este de bun augur. Proaspătul consilier judeţean susţine că PNL Brăila trebuie să îşi găsească echilibrul cât mai repede cu putinţă. "Salut decizia numirii în funcţia de preşedinte al PNL Brăila a domnului Vasile Cortez, cel mai bun organizator pe care îl are partidul, un veteran respectat de fiecare liberal. Cred că această numire va linişti apele după tensiunile generate de rezultatul din campania electorală. Era necesară o nouă conducere, o abordare proaspătă şi echilibrată. Îl asigur pe domnul Cortez de tot sprijinul meu în perioada ce va urma. Sunt convins că PNL Brăila îşi va găsi rapid echilibrul, aşa încât să ne ocupăm de ceea ce e cu adevărat important pentru oraş şi pentru judeţ, monitorizarea activităţii şi sancţionarea derapajelor noii administraţii publice locale fiind o prioritate. Obiectivul noii conduceri este câştigarea alegerilor parlamentare din toamna acestui an", a afirmat Dănăilă.

Boboc, dispus să dea o mână de ajutor noului preşedinte

Asta a susţinut senatorul Cătălin Boboc, ieri, într-un comunicat de presă, lansat cu puţin timp înainte de a-şi depune demisia. Acesta a explicat că a luat decizia ca o asumare a rezultatelor obţinute la alegerile locale din municipiu, dar şi pe fondul unor animozităţi apărute la nivelul partidului. Liberalul susţine că a încercat să îşi mai dea demisia imediat după aflarea rezultatului alegerilor, însă gestul nu i-a fost acceptat de către primarii din judeţ. "Conştient că atmosfera de tensiune nu are cum să fie benefică, am decis că binele partidului trebuie să primeze. De aceea, mă retrag din funcţie şi mă pun la dispoziţia B.P.N. al PNL. Rămân alături de colegii mei, voi face echipă cu aceştia şi voi da cu siguranţă o mână de ajutor viitorului preşedinte, la continuarea dezvoltării PNL Brăila", a declarat Boboc, cu puţin timp înainte să demisioneze.

 
Categorie articol: 

Comentarii