Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SC "Drumuri si poduri" SA Braila a ratat atribuirea in folosinta directa a unui teren pentru construirea unui sediu

Atribuirea in folosinta directa a unui teren in vederea construirii unui sediu administrativ pentru SC "Drumuri si Poduri" SA Braila a stirnit discutii aprinse in cadrul sedintei CLM ce a avut loc ieri. Astfel, o parte dintre consilieri s-au aratat impotriva atribuirii in folosinta directa a terenului in suprafata de 346 mp, situat pe str. Anghel Saligny colt cu str. Danubiului, societatii in cauza, chiar daca unul dintre consilierii juridici ai Primariei a incercat sa le explice celor prezenti situatia locativa delicata in care se gaseste societatea: "E o situatie speciala. Sediul in care functioneaza acum "Drumuri si Poduri" a fost retrocedat in baza Legii 10. Termenul de inchiriere pentru 3 ani a expirat. Problema e ca societatea a detinut un contract de inchiriere cu DSP si de aceea e situatia mai speciala. Noi nu stim sigur care mai e structura actionariatului la "Drumuri si Poduri", daca CJ Braila mai detine acolo actiuni... Oricum, exista posibilitatea legala de concesionare pentru o perioada determinata a unui sediu administrativ".
Consilierul PD Ionel Mihalache nu a fost insa convins de explicatiile oferite de specialist si a solicitat scoaterea la licitatie a terenului: "Eu cred ca trebuie sa organizam licitatie. Ca daca "Drumuri si Poduri" e societate privata nu mi se pare corect sa facem altfel. Adica, eu, daca am o firma, pot sa fac pur si simplu o solicitare pentru incredintare directa? Sint zeci de societati in situatia de fata. Stiu ca face o activitate cu importanta pentru comunitate, nu contest asta, dar intreb daca am baza legala".
La rindul sau, consilierul PLD Grigore Potec a tinut sa atraga atentia aparatului executiv sa nu mai puna la mapa hotariri incomplete. A scos din incurcatura executivul Primariei, consilierul liberal Vasile Varga, care a solicitat aminarea votului hotaririi cu 20 de minute, timp in care a facut rost de situatia actionariatului societatii. S-a dovedit ca CJ Braila mai detine inca 39,99 % actiuni la "Drumuri si Poduri", insa consilierii au votat scoaterea la licitatie a terenului in cauza.
Categorie articol: 

Comentarii