Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sase jucatoare noi la HC Dunarea

Incepind din data de 13 iulie, HC Dunarea efectueaza un cantonament de pregatire pe litoral, la Costinesti, aceasta fiind prima perioada a programului alcatuit de profesoara Alexandrina Soare in vederea sezonului competitional 2006-2007. Pentru a putea oferi informatii cit mai "calde" am descins la fata locului pentru a putea urmari o zi de antrenament si a afla cit mai multe noutati pentru iubitorii handbalului brailean.
La "campania" de pregatire participa 20 de jucatoare, dintre care 6 sint nou venite. Pe lista figureaza interul dreapta Janina Luca si extrema dreapta Oana Chitacu, jucatoare imprumutate de la Oltchim Rm. Vilcea, Simona Aldea de la Astral Posta Cilnau, o alta jucatoare care poate evolua pe post de inter dreapta, Maria Moise si Roxana Gheorghiu, ambele de la Rapid si Irina Vlad de la LPS Braila.
Maria Moise, fosta Iorgu, reprezinta o achizitie foarte importanta, ea putind evolua centru, post pe care HC Dunarea nu l-a avut acoperit, la fel ca si cel de inter stinga pe care va evolua colega ei, Roxana Gheorghiu.
De fapt o parte dintre jucatoarele nou sosite au fost colege cu handbalistele brailene la alte echipe, iar acomodarea va fi mai usoara. Patru si Gheorghiu au fost coechipiere la Oltchim, formatie cu care au cistigat si titlul de campioane si in aceeasi perioada au fost colege de lot national cu Moise. La rindul ei, Irina Radovici a jucat alaturi de Simona Aldea la Craiova.
Bucuria revederii a trecut acum toate au aceeasi dorinta sa faca performanta cu HC Dunarea Braila.

Doua antrenamente pe zi de la care nimeni nu face rabat

Pentru a evita soarele puternic si aglomeratia de turisti din timpul zilei, profesoara Alexandrina Soare a programat sedintele de pregatire la primele ore ale diminetii si spre seara.
Primul antrenament al zilei a inceput la ora 6,30 dimineata si s-a incheiat la ora 8,00, o perioada in care pe plaja s-a lucrat pe trei ateliere de lucru. Nu au lipsit gardurile si mingile medicinale. Chiar daca antrenamentul a fost unul foarte solicitant si acidul lactic s-a acumulat in continuare in muschi, cele mai afectate fiind jucatoarele nou venite, nici una dintre componentele lotului nu a facut rabat de la cerintele antrenoarei.
Dupa masa de prinz si doua ore de odihna, handbalistele brailene au plecat din nou pe plaja sa efectueze cel de-al doilea antrenament, unul cu o durata de doua ore, de la 18,00 la 20,00, cu o alta ritmicitate si diversitate a exercitiilor specifice acestei perioade. Bineinteles ca si la cea de a doua sedinta de lucru nu au lipsit accesoriile pe care antrenoarea braileana le-a adus in cantonament.
La capatul unei astfel de zile nici nu mai este cazul sa mentionez ca la ora 22.00 luminile din toate camerele ocupate de jucatoarele brailene erau deja stinse.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii