Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sapte persoane, ucise dupa prabusirea unui pod in Minneapolis

Un pod care traversa riul Mississippi s-a prabusit, miercuri, in centrul orasului Minneapolis, in perioada de virf a traficului rutier, iar numeroase vehicule au cazut in apa, provocind moartea a cel putin sapte persoane si ranirea altor citorva zeci, au anuntat oficialii, citati de Reuters.
Masinile au fost zdrobite de uriasele dale de beton sau aruncate in riu, in timp ce podul vechi de 40 de ani, plin cu vehicule, s-a prabusuit cu zgomot.
Departamentul american pentru Securitate Interna din Washington a declarat ca nu exista indicii privind producerea unui act terorist.
Podul, lung de 150 de metri, era tarversat de o autostrada cu opt benzi de circulatie aflata in curs de reparatie, care s-a prabusit in fluviul Mississippi in jurul orei 06.05 (02.05, ora Romaniei).
Podul se afla la o inaltime de 20 de metri deasupra fluviului.
Oficialii locali au declarat ca peste 60 de persoane au fost spitalizate. Autoritatile au confirmat ca sapte persoane au murit, dar au precizat ca numarul ar putea creste.
Un medic de la spitalul Hennepin a declarat ca 22 de persoane ranite au fost internate, dintre care sase in stare grava, adaugind ca se asteapta la sosirea mai multor pacienti si la inregistrarea mai multor decese in rindul victimelor accidentului.
Un martor a declarat ca un camion a explodat la impactul cu cimentul de pe faleza fluviului, iar alte autoturisme fie au cazut in apa, fie au ramas suspendate pe portiunea de pod care a ramas in picioare.
Politia statului Minnesota a precizat ca nu cunoaste deocamdata cauza accidentului.
Guvernatoul Pawlenty a precizat ca podul, construit in 1967, a fost inspectat in 2005 si 2006, iar Departamentul de Transporturi nu a identificat motive de ingrijorare.
Primarul orasului a declarat ca echipele de interventie cauta supravietuitori printre cele circa 50 de autovehicule care s-au prabusit in apa fluviului.
Un autobuz care transporta 60 de elevi a evitat accidentul in ultimul moment, raminind intact in pofida distrugerilor din jurul sau. Toti copii au fost salvati, zece dintre ei fiind insa transportati la spital pentru diferite ingrijiri medicale.
Potrivit postului de televiziune WCCO, un tren care traversa linia ferata situata la nivelul inferior al podului a fost rupt in doua.
Traficul naval a fost inchis pe o portiune de opt kilometri pe ambele sensuri ale fluviului Mississippi, a declarat un purtator de cuvint al Pazei de Coasta din orasul St. Louis, statul Missouri.
Podul, cel mai vechi din Statele Unite, era o importanta ruta de transport.
Departamentul de Transport din Minnesota sustine ca aproximativ 200.000 de autovehicule traversau zilnic podul respectiv.
Categorie articol: 

Comentarii