Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia ameninta ca va desfasura rachete in Kaliningrad din cauza scutului antiracheta

Rusia isi va desfasura rachetele de tip Iskander in regiunea Kaliningrad, enclava rusa inconjurata de state membre ale Uniunii Europene, pentru a "neutraliza" elementele scutului antiracheta american care vor fi instalate in Europa, a declarat miercuri presedintele rus, Dmitri Medvedev, citat de AFP.
"Pentru a neutraliza in caz de necesitate sistemul de aparare antiracheta, vom desfasura in regiunea Kaliningrad complexul de rachete Iskander", a precizat el intr-un discurs.
Medvedev a afirmat anterior, in primul sau discurs anual adresat natiunii, ca razboiul din Georgia si criza financiara internationala sint consecintele politicii "arogante" a Statelor Unite.
"Aceste masuri de represalii sint fortate. Le-am spus in mai multe rinduri partenerilor nostri ca sintem pentru o cooperare pozitiva (...) Dar, din nefericire, nu vor sa ne asculte", a adaugat el.
Medvedev a mai declarat, in cadrul aceluiasi discurs, ca Rusia nu va face vreun pas inapoi in Caucaz.
Ulterior, el si-a exprimat speranta ca "noua administratie americana" va opta pentru "relatii bune" cu Rusia.
"Speram ca partenerii nostri, noua administratie a Statelor Unite, vor alege relatiile bune" cu Rusia, a declarat Medvedev, fara a mentiona numele lui Barack Obama, ales marti cel de-al 44-lea presedinte al SUA.
Praga si Washingtonul au semnat recent doua acorduri in vederea desfasurarii unui radar la sud-vest de Praga, care va fi cuplat cu zece interceptoare in Polonia, pentru a contracara eventuale atacuri cu racheta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii