Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania, a treia victorie in barajul pentru raminerea in Divizia A

Nationala de baschet feminin a Romaniei a invins, simbata, in deplasare, reprezentativa Angliei, cu scorul de 75-71 (33-24), in cea de-a treia partida din cele sase programate in cadrul turneului de baraj pentru raminerea in Divizia A europeana.
Meciul de la Notthingham a fost disputat, cu gazdele aflate la conducere in primele doua sferturi. Andra Mandache a reusit sa aduca egalarea, 24-24, dupa care pivotul Florina Pascalau a marcat consecutiv, 24-28, iar Monica Boriga a stabilit scorul pauzei mari, 24-31, cu o aruncare de la trei puncte. Sfertul urmator nu a mai fost la fel de profitabil, desi Romania avea la un moment dat 10 puncte avans, 30-40 (min. 23). Pe final, echipa britanica a egalat si a preluat conducerea, 49-48.
Tricolorele au mai facut un efort in ultimul sfert, egalind prin aceeasi Andra Mandache, 54-54 (min. 33), si preluind apoi conducerea, 63-64, prin doua libere ale Svetlanei Dragusin. Cu un minut inainte de final, tabela arata egalitatea, 69-69, Pascalau aducind din nou Romania in avantaj, 69-73. Alexandra Uiuiu a marcat ultimele puncte, stabilind scorul final, 75-71, pentru Romania, care mentine tricolorele in postura de lider, cu 6 puncte, urmate de Anglia si Finlanda, cu cite 4 si Bosnia, cu 2.
Marcatoarele echipei Romaniei au fost: Dragusin 22 puncte, Mandache 17, Pascalau 16, Uiuiu 9, Ciocan 7, Boriga 4. Din tabara gazdelor s-a remarcat Butler, cu 25 de puncte.
In celalalt meci jucat simbata, Finlanda a invins Bosnia, in deplasare, cu scorul de 81-75.
In primul meci disputat, in deplasare, cu Bosnia, tricolorele s-au impus, scor 101-66, iar in cel de-al doilea au cistigat, de asemenea, pe teren propriu, in fata Finlandei, cu scorul de 80-49.
Dupa ratarea partidelor din cadrul grupelor preliminarii, care ar fi dat sansa reprezentativei Romaniei de a lupta pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2009, echipa antrenata de George Mandache este obligata sa joace pentru evitarea retrogradarii in esalonul secund continental.
Echipa Romaniei mai are de jucat urmatoarele meciuri:
13 ianuarie - Romania-Bosnia (la Otopeni)
16 ianuarie - Finlanda-Romania
19 ianuarie - Romania-Anglia (la Tirgoviste).
La finalul celor sase jocuri, primele doua clasate vor ramine in Divizia A continentala, iar ultimele doua clasate vor retrograda in Divizia B.
Pentru turneul final al CE (Letonia, 7-20 iunie 2009) sint deja calificate echipele Cehiei, Spaniei, Slovaciei (grupa A), Letoniei, Poloniei, Greciei, Ungariei (grupa B), Rusiei, Turciei, Lituaniei, Serbiei (grupa C), Belarusului, Frantei si Israelului (grupa D). Pentru ultimele doua locuri (cele din grupele A si D) se vor lupta sase echipe nationale, impartite in doua grupe, Ucraina, Bulgaria si Germania, respectiv Italia, Belgia si Croatia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii