Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania s-a calificat in sferturile de finala la JO de la Beijing

Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat, miercuri, in sferturile de finala ale Jocurilor Olimpice de la Beijing, dupa ce a invins echipa Frantei, cu scorul de 34-26 (17-13), in cel de-al treilea meci din cadrul grupei A.
Debutul partidei a apartinut paradelor portarilor Hutupan-Dinu si Nicholas, in timp ce faza ofensiva a Romaniei a avut de suferit, Maier si Lecusanu ratind doua aruncari de la 7 metri. Echilibrul s-a pastrat chiar si in aceste conditii (3-3, min. 9), tricolorele preluind conducerea un minut mai tirziu, prin Meirosu. Carmen Amariei a fost faultata dur, la coapsa dreapta, de masiva Signate, fiind nevoita sa paraseasca terenul in minutul 12, linia de 9 metri fiind completata cu Neagu, care a marcat imediat dupa ce a intrat, de doua ori consecutiv (8-4). Franta a revenit rapid insa (8-7, min 16), dar n-a putut face fata replicii ulterioare a Romaniei, care s-a detasat, din nou, 11-8 (min 21). Amariei a revenit in joc, cu un bandaj la coapsa accidentata.
Dupa 14-10 (min. 25), tricolorele au iesit zimbitoare la pauza, pastrind un avantaj linistitor, 17-13, dupa o prima repriza in care Ramona Maier (7 goluri) a fost imposibil de oprit de catre experimentatul portar Valerie Nicholas.
La reluare, apararile au iesit in prim-plan, niciuna din cele doua echipe nereusind sa marcheze in primele patru minute. Handbalistele tricolore au "spart" gheata si in atac, detasindu-se la 20-14 (min. 37), moment in care dupa o iesire gresita la intercetie, Hutupan-Dinu a fost eliminata pentru 2 minute, dupa un fault la extrema Tervel. Visurile Frantei la victorie au fost spulberate cu un sfert de ora inainte de final, cind tabela arata 24-16, si chiar daca au urmat si minute cu sincope in jocul Romaniei, care l-au infuriat pe antrenorul Tadici, tricolorele au fost cele zimbitoare la final, dupa victoria, cu scorul de 34-26.
Marcatoarele echipei Romaniei au fost: Maier 11 goluri, Neagu 5, Meirosu, Stanca si Ardean-Elisei, cite 4, Bese 2, Amariei, Birsan, Bradeanu si Nechita, cite 1.
Franta a avut-o in prim-plan pe Tervel, cu 6 goluri.
In primul meci al zilei, in grupa B, Rusia a invins Brazilia, cu scorul de 28-19.
Nationala antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi este liderul grupei A, cu 6 puncte, neinvinsa, fiind deja calificata in sferturile de finala ale competitiei, in care se vor afla primele patru clasate din fiecare din cele doua grupe. Rezultatele din ultimele doua partide, cu Angola (vineri, ora 10.30) si cu Norvegia (duminica, ora 8.40), vor decide pozitia pe care va incheia reprezentativa noastra.
In partida de debut din grupa A, reprezentativa antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi a invins fara probleme echipa Kazahstan, cu scorul de 31-19 (13-10), iar apoi a trecut de nationala tarii gazda, China, cu 34-20 (17-11).
In grupa B evolueaza echipele Rusiei, Germaniei, Ungariei, Coreea de Sud, Suedia si Brazilia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii