Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania a obtinut prima victorie in preliminariile Euro-2008

Albania: 25. Beqaj - 4. Dallku, 2. Beqiri, 5. Cana, 24. Curri - 6. Hasi - 14. Lala (15. Muka '78), 13. Skela (11. Aliaj '64), 23. Haxhi - 17. Igli Tare, 22. Bogdani (8. Kastrati '62). Antrenor: Otto Barici.
Romania: 1. Lobont - 2. Contra, 4. Ghionea, 5. Chivu, 3. Rat - 6. Codrea, 11. Rosu (17. Margaritescu '90) - 7. Fl. Petre, 8. Dica, 10. Mutu (14. Nicolita '86) - 9. Marica (18. Ganea '79). Antrenor: Victor Piturca.
Cartonase galbene: Igli Tare '20, Bogdani '40, Hasi '45A2, Curri '74, Beqiri '82, Cana '83, Kastrati '85 / Rosu '68, Contra '70

Echipa nationala a Romaniei a obtinut prima victorie in grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008, impunindu-se, miercuri, in deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), in fata reprezentativei Albaniei.
In minutul 10, Adrian Mutu a centrat de pe partea stinga in careu, iar Nicolae Dica a reluat balonul in plasa, insa golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.
Romania a deschis scorul in minutul 65, prin Nicolae Dica, aflat la a doua reusita in tricoul echipei nationale, dupa cea din meciul amical cu Cipru. Un jucator albanez a pasat inapoi in apropierea propriului careu, Dica a profitat de o nesincronizare a fundasilor adversi si, ramas singur cu portarul, a marcat de la opt metri lateral dreapta, la coltul lung.
Adrian Mutu a ridicat scorul la 2-0 in minutul 75, cind a marcat dintr-un penalti acordat dupa ce Florentin Petre a fost impins in careu, de Curri, care a primit cartonas galben.
Meciul a fost arbitrat de o brigada din Portugalia condusa la centru de Olegario Benquerenca, ajutat de asistentii Jose Ramalho si Joao Ferreira dos Santos. Rezerva a fost Paulo Pereira.
Cosmin Contra a primit al doilea cartonas galben in aceste preliminarii, si este suspendat pentru urmatorul meci al Romaniei, cel de pe teren propriu cu Belarus, programat in 7 octombrie.

"E bine ca am depasit momentul delicat de dupa meciul cu Bulgaria"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, miercuri, pentru TVR 1, ca este multumit de faptul ca Romania a reusit sa depaseasca momentul delicat de dupa partida cu Bulgaria, obtinind prima victorie in grupa G a preliminariilor Euro-2008 in fata Albaniei.
"Stiam ca ne asteapta un meci foarte greu cu Albania, asa a si fost. Pina la urma ne-am adjudecat cele trei puncte, asta ne si doream. Era un moment mai delicat pentru noi, este bine ca l-am trecut cu bine. In acest moment sintem la egalitate cu Bulgaria si ne asteapta un meci important cu Belarus, pe care speram sa-l cistigam", a spus Piturca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii