Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Românii din Canada i-au întins o mână de ajutor Amaliei

Povestea fetiţei din Ianca, bolnavă de leucemie, a ajuns şi la sufletul românilor de peste hotare. Drama Amaliei şi a părinţilor ei, publicată de cotidianul "Obiectiv Vocea Brăilei" în cadrul campaniei umanitare, a fost citită de un brăilean stabilit în Canada de 6 ani. Nelu Drăguşin a decis să ajute familia Donose, întinzând, de peste ocean, o mână pentru speranţă, alături de alţi români.

Biserica Romanian Christian Fellowship a organizat în Canada, în perioada 7-8 mai, primul turneu de fotbal între echipele româneşti, în scop caritabil. Cel care a coordonat acest eveniment este brăileanul Nelu Drăguşin, stabilit de 6 ani în Canada. Concitadinul nostru a aflat despre drama Amaliei Carmen Donose, fetiţa de 12 ani, bolnavă de leucemie acută limfoblastică, citind cotidianul "Obiectiv Vocea Brăilei" şi s-a hotărât să se alăture campaniei umanitare "Împreună să îi redăm speranţa", susţinută de ziarul nostru. Impresionat de crudul destin, care a făcut ca micuţa Amalia să se lupte cu boala nemiloasă de când avea numai 6 ani, brăileanul de peste hotare a luat decizia să doneze familiei Donose suma strânsă în urma turneului caritabil. "Amalia este un copil deosebit, care ne-a impresionat pe toţi, de aceea am dorit să o ajutăm şi am hotărât să donăm suma colectată în timpul turneului caritabil, de 1.460 de dolari, familiei Donose", ne-a declarat Nelu Drăguşin.
Marţi, tatăl fetiţei, Florin Donose, a intrat în posesia sumei de 1.013 euro, trimisă din Canada de către donatorii români, printr-un transfer electronic de numerar. "Le mulţumim din suflet tuturor celor care au înţeles suferinţa prin care trece fetiţa noastră şi ne-au ajutat să putem lupta pentru vindecarea Amaliei. Totodată, ne-au ajutat să nu ne pierdem speranţa în solidaritatea românilor de pretutindeni", ne-a spus Florin Donose.
Turneul de fotbal din Canada şi-a atins scopul caritabil, dar, mai ales, poate să deschidă o punte între sufletele românilor de pretutindeni. Dăruind, veţi primi ! Donând o sumă, cât de mică, pentru Amalia, care are în continuare nevoie de ajutor, veţi primi înapoi cu mult mai mult: bucuria unei fetiţe care-şi poate regăsi zâmbetul, ca un răsărit de soare, care îşi poate recăpăta copilăria furată de boală şi care poate primi o nouă şansă la viaţă. Iar viaţa unui copil nu are preţ.
Reamintim că, până în prezent, în cadrul campaniei "Împreună să îi redăm speranţa!", la sediul redacţiei am strâns suma de 8.000 lei şi 1.060 euro, la care se adaugă 2.110 lei donaţi în timpul celor două concerte de caritate şi, bineînţeles, suma primită marţi de la românii din Canada.
Cine doreşte să o ajute în continuare pe Amalia în lupta cu boala cumplită de care suferă o poate face donând o sumă cât de mică, la orice sucursală a BRD Societe General, în conturile deschise pe numele Donose Ionica: RON- RO34BRDE090SV18610460900; EURO- RO28606400900. În plus, în afara celor două conturi, puteţi face donaţii, zilnic, de luni până vineri, şi la sediul ziarului nostru, între orele 9.30 şi 16.30. Un redactor va fi la dispoziţia dumneavoastră. Puteţi dona orice sumă, numele şi suma donată fiind publicate în ediţia din ziua următoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii