Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Robotics Winer Event. Spectacol cu roboţi la Brăila Mall

* duminică, 8 decembrie, de la ora 17.00, are loc o competiţie amicală între echipele “Velocity”, “Helix”, “Rodac” şi “Byteforce” * evenimentul este deschis pentru toţi cei care vor să descopere tainele roboticii

 

 

Weekendul acesta, roboţii “iau cu asalt” Brăila Mall. Duminică, 8 decembrie, începând cu ora 17:00, va avea loc competiţia amicală “Robotics Winter Event”, unde brăilenii vor avea ocazia să vadă în acţiune patru echipe de robotică din Brăila şi Galaţi, toate calificate la BRD First Tech Challenge, cea mai puternică competiţie de robotică. “Velocity”, “Helix”, “Rodac” şi “Byteforce" sunt echipele care îşi vor prezenta “arsenalul”, scopul evenimentului fiind acela de a promova robotica şi dezvoltarea elevilor prin intermediul activităţilor educaţionale de tip STEM ( Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Evenimentul reprezintă o avanpremieră a competiţiei BRD FIRST Tech Challenge România, organizată de Asociaţia Naţie Prin Educaţie. În cadrul prezentării interactive, cei interesaţi pot afla detalii tehnice, iar copiii pot testa roboţii. Vă aşteptăm cu drag, în număr cât mai mare!”, anunţă organizatorii.

Velocity” este formată din elevi ai Colegiului Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci”, coordonată de prof. Paul Pruş, Mihaela Cătălina Măxineanu, Marius Găliceanu, Florin Talpeş şi Mihai Mocanu. Echipa va participa anul viitor pentru a treia oară la BRD First Tech Challenge.

Helix” reuneşte elevi de la mai multe şcoli brăilene şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul makerspace-ului de la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, alături de mentorii Octavian Silviu Gheorghe şi Alin Roşioru.

Ei vor participa pentru a doua oară la campionatul de robotică, anul trecut reuşind să suprindă pe toată lumea când au câştigat premiul “Collins Aerospace Innovate Award!” şi s-au clasat pe locul 8 la nivel naţional.

Rodac” este cea mai nouă echipă de robotică din Brăila, înfiinţată în urmă cu trei luni de elevii Liceului Teoretic “Panait Cerna”. Coordonatori sunt profesorii Veronica Picuş, Aurelia Ion şi Ştefan Cudălbeanu.

Byteforce” este echipa Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi.

BRD First Tech Challenge este un concurs prin care elevii îşi dezvoltă pe de o parte abilităţile STEM, iar pe de altă parte învaţă lucruri care le vor fi utile în viaţă, cum ar fi munca în echipă, lucrul pe proiect, spiritul antreprenorial, initiaţiva şi rezolvarea de probleme. Miza concursului este calificarea la etapa mondială care se va desfăşura anul viitor în Statele Unite. În primăvara anului viitor, 190 de echipe din 93 de oraşe din România îşi vor “arunca” roboţii în “luptă” pentru a ajunge în etapa mondială.
Categorie articol: 

Comentarii