Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultat modest al campaniei de sterilizare a câinilor

Bilanţ relativ modest al campaniei de sterilizare a câinilor de rasă comună de pe raza municipiului Brăila, în special a celor cu stăpân, crescuţi în curţile sau apartamentele brăilenilor. După cum se ştie, respectiva campanie s-a derulat pe parcursul săptămânii trecute, organizatori fiind Primăria Brăila şi Asociaţia "Dog Rescue" Bucureşti, cea care a venit cu veterinarii ce au realizat efectiv sterilizările. Cei de la "Dog Rescue" declarau, la începutul acţiunii, că au capacitatea de a steriliza cel puţin 500 de câini. Până la urmă, însă, nu au fost operate decât 360 de exemplare, deoarece gradul de implicare a cetăţenilor municipiului a fost unul destul de modest. Practic, medicii voluntari veniţi la Brăila prin intermediul asociaţiei "Dog Rescue" au sterilizat atâţia câini câţi au adus la sterilizat brăilenii iubitori de animale.
Din cele 360 de exemplare, 270 sunt câini cu stăpân şi 51 sunt câini fără stăpân. Aceştia din urmă au fost acceptaţi la sterilizare doar după ce persoanele care i-au adunat de pe stradă şi i-au adus la sterilizare au dat asigurări că se vor implica şi în găsirea unor potenţiali adoptatori.
"Ideea de bază a campaniei a fost sterilizarea câinilor cu stăpân, deoarece, după cum se ştie, de la 1 ianuarie 2015 intră în vigoare legislaţia care obligă toţi posesorii de câini de rasă comună să îi aibă sterilizaţi şi microcipaţi. Până la urmă au fost acceptaţi, totuşi, şi câinii luaţi de pe stradă, atât timp cât persoanele care i-au adus au fost de acord să se implice, împreună cu asociaţiile de protecţie a animalelor existente în municipiu, în găsirea unor adoptatori. Important este ca aceşti câini să ajungă în grija unor familii responsabile, aşa încât numărul exemplarelor de pe străzi să fie în continuă scădere", ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.
Din păcate, nici când vine vorba de adopţii nu se înghesuie prea mulţi brăileni. La Târgul de Adopţii organizat, duminică, 27 iulie, în Grădina Mare, din 15 câini aduşi de la adăposturile publice ale municipalităţii, au fost adoptaţi doar trei. În plus, au mai fost adoptaţi doi din cei şapte pui aduşi de cineva la acelaşi târg. Puii respectivi au fost fătaţi de o femelă care între timp a murit.
Primăria Brăila intenţionează să mai organizeze o campanie similară, la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie. "Noi sperăm ca din ce în ce mai multă lume să se implice în acest gen de acţiuni. Chiar şi la campania de săptămâna trecută am avut exemple de iubitori de animale care şi-au demonstrat ataşamentul faţă de această cauză. Ţin să le mulţumesc medicilor de la Dog Rescue care au efectuat operaţiile, dar şi voluntarilor brăileni care au ajutat efectiv pe toată perioada campaniei. Merită aprecierea noastră şi asociaţiile iubitorilor de animale din Brăila, în special asociaţia «Suflet lângă suflet», pentru felul cum s-au implicat în acest proiect", ne-a mai declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii